VIDEO: Izrael objavio snimak kao dokaz da nije njegova raketa pogodila bolnicu u Gazi

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su snimke drona za koje tvrde da dokazuju da eksplozija u baptističkoj bolnici Al Ahli u Pojasu Gaze nije bila izazvana ubojitim sredstvima izraelske vojske.
Tajms of Izrael prenosi objašnjenje IDF da bi takva eksplozija ostavila krater, a ne zapaljeni parking i šrapnele delova krovova.
Na snimku se navodino vidi bolnički parking, gde je došlo do eksplozije, u kojoj su, prema zdravstvenim zvaničnicima Hamasa, stradale stotine žrtava.
Naglašava se da se na snimcima vidi da je u tom području izazvan veliki požar kao posledica eksplozije, ali da nema kratera.
 
 
Izraelski udari uglavnom ostavljaju velike rupe u zemlji, tvrdi IDF.
 
Vojska Izraela naglašava da snimci drona takođe ukazuju na gelere koji su pali na krovove obližnjih zgrada, koje su uglavnom ostale netaknute.
 
Izrael je odbacio optužbe da je eksploziju izazvao jedan od vazdušnih udara i, umesto toga, za uzrok naveo neuspelo lansiranje rakete Palestinskog islamskog džihada.
  • Igor

    19.10.2023 19:32
    Nije toliko ni bitno ko je ispalio raketu. Izraelci su tražili da se bolnice evakuišu, pa i ako je nisu gađali znali su da Hamas ne žali civilne žrtve, naprotiv. Izrael je razvijeno demokratsko društvo sa jakom ekonomijom i jakom vojskom a Palestina je sve suprotno od toga. Kad se priča o odgovornosti to mora da se stavi u pravi kontekst. Kao kad dete od 3 godine istrči na put i pregazi ga auto, jel krivo dete ili roditelj koji ga je pazio?
  • @Zemlja čudesa

    18.10.2023 21:41
    “Hamas nema rakete tolike eksplozivne snage da jedna ili dve sruše zgradu. Kraj objašnjenja.”

    Ti si bio tamo, pa znaš?
  • m

    18.10.2023 11:45
    Kad vidite kako neki medijii u Srbiji izveštavaju o ovim zverstvima koje čini izraelska vojska,čini se i da je Srbija jedna od zemalja koju je Izrael okupirao.
    Uzalud im svi mediji i propaganda,svet vidi ko je ko.

    Celi svet treba da se pokloni Palestincima jer je sada svima jasno protiv kakvog zla se bore, tu više nije važno ni da koje ste vere i nacionalnosti,dovoljno je da ste ljudsko biće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet