Bela kuća: Snimci iz vazduha oslobađaju Izrael odgovornosti za eksploziju u Gazi

Portparolka Bele kuće rekla je danas da su SAD "analizom snimaka iz vazduha, presretnutih komunikacija i javnih informacija" zaključile da Izrael nije napao bolnicu u Gazi, prenosi Frans pres.
"Nastavljamo da prikupljamo informacije, ali naš stav danas jeste da Izrael nije odgovoran za eksploziju koja se dogodila u bolnici u Gazi", navela je Adrijen Votson, portparolka Saveta za bezbednost SAD na platformi Iks (X).
Predsednik SAD Džozef Bajden doputovao je danas u posetu Izraelu kako bi sprečio da se rat između Izraela i Hamasa proširi na region.
Bajdenovoj poseti prethodila je eksplozija u bolnici u pojasu Gaze u kojoj su poginule, kako se tvrdi na toj palestinskoj teritoriji, stotine ljudi.
 
Postoje kontradiktorne tvrdnje o odgovornosti za eksploziju. Zvaničnici u Gazi tvrde da je uzrok izraelski udar iz vazduha, prenosi AP.
 
Izrael je to porekao i objavio niz video i audio snimaka, te drugih informacija za koje tvrdi da pokazuju da je eksploziju izazvala pogrešno ispaljena raketa Islamskog džihada, što je ta organizacija porekla.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.