Turski poslanik preminuo posle srčanog udara u parlamentu

Opozicioni poslanik u turskom parlamentu Hasan Bitmez, član Felisiti partije, preminuo je danas u gradskoj bolnici u Ankari, dva dana pošto je doživeo srčani udar u parlamentu.
Turski poslanik preminuo posle srčanog udara u parlamentu
Foto: 021.rs (ilustracija)
On je infarkt doživeo nakon što je završio govor u kojem je kritikovao vladinu politiku prema Izraelu
 
Na snimku turskog parlamenta vidi se kako 54-godišnji Bitmez pada na pod posle govora u kom je kritikovao vladajuću Partiju pravde i razvoja (AKP) predsednika Redžepa Tajipa Erdogana zbog trgovine Turske sa Izraelom uprkos ratu u Gazi i oštroj kritici turske vlade zbog izraelskog  bombardovanja.
"Dozvoljavate da brodovi idu u Izrael i besramno to nazivate trgovinom. Vi ste saučesnik Izraela", rekao je Bitmez u govoru posle postavljanja transparenta na podijumu sa natpisom "Ubica Izraela; saradnik AKP".
 
"Imate krv Palestinaca na rukama, vi i vaši saradnici. Vi doprinosite svakoj bombi koju Izrael baci na Gazu", rekao je on poslanicima tokom debate o budžetu ministarstva spoljnih poslova za 2024. godinu.
"Srce je prestalo da mu kuca, reanimiran je u parlamentu i prebačen u roku od 20 minuta u bolnicu, gde ga je aparat održavao u životu", rekao je turski ministar zdravlja Fahretin Koča.
 
Mala islamistička stranka Saadet pridružila se glavnom opozicionom bloku koji je podržao  Erdoganovog oponenta Kemala Kiličdaroglua na predsedničkim izborima u maju ove godine.
 
Bitmez, koji je diplomirao na kairskom univerzitetu Al Azhar, bio je predsednik Centra za istraživanje Islamske unije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet