Severna Koreja ispalila bojevu municiju i artiljerijske granate, Južna Koreja joj odgovorila

Severna Koreja izvela je danas vežbe sa bojevom municijom i ispalila artiljerijske granate u more severno od južnokorejskog ostrva Jeongpjeong.
Severna Koreja ispalila bojevu municiju i artiljerijske granate, Južna Koreja joj odgovorila
Foto: Beta/AP
Nadležni okrug Južne Koreje je saopštio da trupe na ostrvu Jeoenpjeong odgovaraju na vatru, a stanovnicima je savetovan oprez prilikom boravka na ulici, prenosi agencija Jonhap.
 
Južnokorejska vojska pozvala je Severnu Koreju da obustavi vojne aktivnosti koji podižu tenzije u blizini granice i najavila odgovor na "provokacije" Pjongjanga.
Severna Koreja je i juče ispalila više od 60 artiljerijskih granata u blizini sporne pomorske granice dve zemlje, a prethodnog dana više od 200 artiljerijskih projektila, prenele su svetske agencije.
Sestra severnokorejskog lidera: Vojska odgovoriti i na najmanju provokaciju
 
Vojska Severne Koreje će odmah odgovoriti na bilo kakvu provokaciju, izjavila je danas Kim Jo Džong, sestra lidera Kim Džong Una.
 
Ona je to izjavila nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja juče ispalila više od 60 artiljerijskih granata u blizini morske granice na zapadu, a dan ranije više od 200.
 
"Da još jednom budem jasna, okidač naše vojske već je otključan. Naša vojska će odgovoriti vatrenim krštenjem u slučaju čak i male provokacije", izjavila je Kim Jo Džong, prenosi državna novinska agencija KCNA.
Južna Koreja je u petak održala vežbe u moru kao odgovor na artiljerijske granate, prenosi Rojters.
 
Stanovnici južnokorejskih pograničnih ostrva upozoreni su tada da odu u skloništa, iako nije bilo informacija da granate prelaze pomorsku granicu.
 
Kim je negirala da je Pjongjang juče ispalio granate i tvrdi da je detoniran eksploziv kao obmana.
  • R.Srpska

    07.01.2024 16:45
    Sve ovo je posledica neravnoteže u svijetu a UN su imale ulogu da tu ravnotežu održavaju. Nisu radile svoj posao.
  • Realista

    07.01.2024 15:49
    posledice
    I sad će opet severnokorejci da umiru od gladi pa će Antonio iz UN-a morati da reague...@SRB IN: da li ti ikada išta pročitaš ili tek tako izmišljaš događaje?
  • Plaćač poreza

    07.01.2024 14:40
    Od kako je USA došla u Južnu Koreju i Japan, Tajvan, Singapur imamo Azijske tigrove i milročipove,, Samsung, Kia,, iz Japana se ne mogu pobrojati najbolje kompanije sveta Sony,Toyota,... a od kako je SSSR i Rusija došao u Severnu Koreju i prošle godine Lavrov išao da moli diktatora za oružje, jer zbog sankcija ne dobija potrebnu digitalnu i elektronsku visoku tehnologiju sa zapada potrebnu za moderne rakete a tu tehnologiju nemaju Kina, Indija ili Iran, imamo ljude koji igraju oko makete atomske bombe i obožavaju ludilo pomahnitalog diktatora. Srbija mimo EU i NATO sveta počinje da liči.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.