Amerika bira predsednika, Obama u prednosti

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama vodi sa dva odsto razlike u odnosu na predsedničkog kandidata republikanaca Mita Romnija, pokazuje najnovije istraživanje Rojtersa i Ipsosa.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama vodi sa dva odsto razlike u odnosu na predsedničkog kandidata republikanaca Mita Romnija, pokazuje najnovije istraživanje Rojtersa i Ipsosa.

Za Obamu bi dan pred izbore glasalo 48 odsto birača, dok bi Romni dobio podršku 46 odsto birača, prenose agencije. Oba predsednička kandidata su poslednjeg dana kampanje nastavila da obilaze "sving države", pokušavajući da ubede neopredeljene birače da u finišu pred izbore pređu na njihovu stranu.

Aktuelni predsednik danas obilazi Viskonsin, Ohajo i Ajovu, a uz njega je i poznati muzičar Brus Springstin. Romni će svoj poslednji dan kampanje provesti na Floridi, Virdžiniji, Ohaju i Nju Hempširu.

U žiži predizbornih kampanja Obame i Romnija su bila pitanja kako ponovo pokrenuti privredu SAD, smanjiti nezaposlenost na manje od za Amerikance neprihvatljivih osam odsto i smanjiti budžetski deficiti koji je iznad hiljadu milijardi dolara.

Obama će izborne rezultate večeras čekati u Čikagu, gradu iz koga dolazi, dok će Romni biti u Bostonu.

  • 06.11.2012 07:45
    glasanje
    glasam za Ivana Ivanovica, ko bio da bio isto nam se pise.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet