Nema više štikli za HDZ-ovke

Hrvatska demokratska zajednica angažovala je medijskog trenera koji bi trebalo da popravi javne nastupe članova HDZ-a.
Hrvatska demokratska zajednica angažovala je medijskog trenera koji bi trebalo da popravi javne nastupe članova HDZ-a.

Licencirani medijski trener Vinko Vukadin održao je članovima HDZ-a predavanje o umeću javnog nastupa na skupu u Opatiji, prenose "Jutarnji list" i "T portal". Jedno od prvih uputstava koje je preneo političarkama bilo je da ne bi trebalo da nose štikle.

"Štikle ili nakit privlače drugačiju vrstu pažnje i time govornik, koji bi trebalo da je glavna zvezda, šteti sam sebi. Pa ne radi se tu o manekenskoj pisti ili izboru za mis i mistera”, obrazložio je on svoj stav članovima HDZ-a.

Uz navedenu zabranu štikli političarkama, članovi HDZ-a bi trebalo da se pridržavaju i pravila da političari ne sme da bude sramota dijalekta, nego ga moraju koristiti u javnom govoru. Takođe je sugerisano starim članovima, koje vrh stranke smatra "potrošenima" i "štetnima" za stranku, da je najbolje da se sami povuku.

Predsednik HDZ-a Tomislav Karamarko mora od sebe da stvori brend, što podrazumeva popravku nejasnog govora, položaja tela i način gledanja u kameru. On bi u javnim nastupima trebalo da se ugleda na ministra zdravlja Rajka Ostojića (SDP) i svog zamenika Dragu Prgometa. "Jutarnji list" prenosi da je Karamarko već angažovao novi PR tim.

  • Marija

    22.01.2013 15:44
    a?
    A stikle na politicarima? Ako su, ono, znate, omaleni, a treba da se slikaju kraj nekog koji ih je mnogo pretekao u visinu? A manzetne na rukavima kosulje? A igle na kravatama?
  • Franjo

    22.01.2013 14:41
    Ne bu
    Sa ovom facom , ovoga će teško popraviti :)
  • 22.01.2013 13:51
    Treba i političari u Srbiji da angažuju jednog ovakvog. Sve im je katastrofalno-od izgleda do pismenosti i načina govora, jer je sve to pokazatelj kako oživljavaju sopstveni narod. Ako poštuju sebe i narod koji predstavljaju, onda će se tako i ponašati, govoriti i trudiće se da ostave što povoljniji celokupan utisak.Ali šta ja to govorim?-ovo je Srbija.Bre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet