Kina: Ubio bebu dok je krao kola

Jedan kineski kradljivac automobila udavio je dvomesečnu bebu, pošto ju je pronašao na zadnjem sedištu ukradenog automobila.
Jedan kineski kradljivac automobila udavio je dvomesečnu bebu, pošto ju je pronašao na zadnjem sedištu ukradenog automobila.

Dečak je bio u automobilu SUV koji je Džou Sidjun ukrao u ponedeljak u severoistočnoj provinciji Đilin. Nestanak detata je rezultirao masovnom poterom hiljada policajaca i taksista, dok se ubica nije predao sledećeg dana i priznao ubistvo.

Džou je "otkrio bebu na zadnjem sedištu automobila, zaustavio se pored puta pre nego što je udavio dete i zakopao ga u snegu", saopštila je policija u Đilinu. Roditelji su ostavili na deset minuta bebu u automobilu sa upaljenim motorom, da bi kada su se vratili konstatovali da vozila nema, objavio je Global Tajms. Roditelji deteta su "pali u nesvest od bola" kada su čuli za Džouovu ispovest, napisao je list.

Kineski mediji posvetili su dosta prostora ovom slučaju koji je dominirao i na sajtovima društvenih mreža, izazvavši više pažnje nego godišnje zasedanje kineskog parlamenta, koje je juče otvoreno u Pekingu.

Stopa ubistva u Kini iznosila je jedno na 100.000 ljudi u 2010, prema podacima Ujedinjenih nacija, što je među najnižim u svetu.

  • ns

    06.03.2013 14:11
    Sudije
    Nase sudije bi ga garant oslobodile, ako ne one onda na apelacionom.....
    Bas me interesuje koliko ce im trebati vremana da ga osude i pogube. Bas me interesuje sta bi bilo u Kini sa sudijom koji ga nebi osudio na smrt.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet