Poljaci frustraciju zbog krize iskaljuju na deci

Poljski roditelji stres i frustraciju zbog krize sve češće iskaljuju na deci, a poljska policija je prošle godine intervenisala u 4.359 slučajeva porodičnog nasilja nad decom.
Poljski roditelji stres i frustraciju zbog krize sve češće iskaljuju na deci, a poljska policija je prošle godine intervenisala u 4.359 slučajeva porodičnog nasilja nad decom.

To je više nego prethodne godine, a o porastu agresivnosti roditelja koji bes i frustraciju iskaljuju na vlastitoj deci govore i poljski psiholozi i socijalni radnici.

"Roditelji često tuku i povrede bebe ili sasvim malu decu samo zato što plaču ili nisu poslušna i time nerviraju odrasle. Tako velika agresivnost prema deci posledica je činjenice da živimo u stresu, bombarduje nas lavina informacija i nismo u stanju da kontrolišemo svoje emocije", kazala je psiholog Katažina Korpolevska.

Prema podacima Glavne komande poljske policije, njeni službenici godišnje intervenišu u oko 80.000 slučajeva nasilja u porodici, a policija priznaje da je to samo vrh ledene sante.

Prema istraživanjima poljskih sociologa, porodičnom i seksualnom nasilju svake godine je izloženo više od 800.000 Poljakinja, a nasilje u porodici završava se ubistvom žene u oko 150 slučajeva godišnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet