VIDEO: Lav ubio volonterku u safari parku

Lav pod imenom Kus Kus ubio je volonterku Dajanu Henson (24) u privatnom safari parku "Ket hejven" u Kaliforniji.
Lav pod imenom Kus Kus ubio je volonterku Dajanu Henson (24) u privatnom safari parku "Ket hejven" u Kaliforniji.

Direktor vrta Dejl Anderson plakao je dok je novinarima čitao saopštenje u kojem je naveo da je lav napao volonterku koja se brinula o životinjama kada je ušla u ograđeni prostor u kome je bila četvorogodišnja životinja.

Lava je ubio lokalni policajac koji je došao u park pošto je prijavljen napad. Policija istražuje zašto je ona ušla u ograđeni prostor i zašto je lav napao. Mediji prenose da je nesrećna devojka još bila u kavezu, živa ali teško povređena kada je policija stigla.

Otac nastradale Dajane, Pol Henson, rekao je da je njegova ćerka s oduševljenjem počela svoj staž od šest meseci u ovom parku i da je na svom profilu na Fejsbuku često objavljivala fotografije životinja s kojima je radila, među kojima je i lav koji ju je ubio.

Molim vas da odamo počast Dajani tako što ćemo podržati njenu najveću borbu, a to je očuvanje preostalih velikih mačaka na svetu. Ona bi volela da to uradimo u njeno ime - rekao je Pol Henson.

Neobično je to što je ovo već drugi slučaj danas da je lav napao i ubio jednu ženu, posle slučaja u Zimbabveu.

Lav je doveden u Ket hejven kada je imao osam nedelja u okviru projekta spašavanje lavova neprofitne organizacije Prodžekt survajval koja je vlasnik parka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet