Donjeck: Ubijeno 300 proruskih pobunjenika?

Sedam ukrajinskih vojnika je poginulo, a 30 ih je ranjeno u sukobima s proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, saopštile su danas ukrajinske vlasti.
Sedam ukrajinskih vojnika je poginulo, a 30 ih je ranjeno u sukobima s proruskim pobunjenicima na istoku Ukrajine, saopštile su danas ukrajinske vlasti.

Portparol ukrajinskih snaga na istoku Vladislav Seleznjov rekao je da je u borbama kod sela Jampil u Donjeckoj oblasti poginulo sedam vojnika, a da je u borbama od juče ubijeno 300 proruskih pobunjenika.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je sačinio mirovni plan za istok Ukrajine u 14 tačaka, javila je lokalna televizija. Plan sadrži tačke koje se odnose na "razoružanje", "garancije za formiranje koridora za ruske i ukrajinske plaćenike da odu" iz zemlje, "decentralizaciju moći i očuvanje ruskog jezika usvajanjem amandmana na Ustav", navodi se na sajtu televizije Inter.

Plan podrazumeva i oslobađanje talaca, "formiranje tampon zone 10 kilometara od ukrajinsko-ruske granice", "amnestiju za one koji polože oružje i koji nisu počinili teške zločine", kao i da se prekine "ilegalna okupacija" zgrada administracije u Donjecku i Lugansku. Porošenko je razgovarao sinoć s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o planu za okončanje krize na istoku Ukrajine. On je rekao Putinu da "računa na podršku mirovnom planu" posle prekida vatre.

Putin je posle razgovora podvukao da je neophodno da se odmah prekinu vojne operacije Kijeva protiv proruskih separatista u regionima Donjecka i Luganska, saopšteno je iz Kremlja. U borbama na istoku Ukrajine od aprila je poginulo najmanje 360 ljudi.

  • 20.06.2014 21:49
    @Valter
    malo si spavao na casovima istorije - bilo je obrnuto: nacisti su objavili da ce na svakog ubijenog nemca ubiti 100 neprijateljskih ljudi
  • valter

    20.06.2014 11:16
    Ovi kao u partizanskim filmovima na jednog poginulog partizana padne 50 nemaca...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet