Još jedan beli policajac nije optužen za ubistvo crnca

Još jedan beli policajac u Sjedinjenim Američkim Državama neće biti optužen za ubistvo crnca, mentalno obolelog, saopštilo je američko tužilaštvo.

Još jedan beli policajac u Sjedinjenim Američkim Državama neće biti optužen za ubistvo crnca, mentalno obolelog, saopštilo je američko tužilaštvo.

Bivši policajac u Milvokiju Kristofer Manej pucao je i ubio Dontra Hamiltona u aprilu prošle godine, a prema odluci tužioca policajac je "opravdano postupio". Manej je treći beli policajac koji je izbegao podizanje optužnice u poslednjih mesec dana, posle slučajeva u Fergusonu i Njujorku, a koji su doveli do talasa protesta širom SAD.

Posle osam meseci čekanja na odluku, porodica ubijenog Hamiltona je razočarana i besna. Porodični advokat je na konferenciji za novinare rekao da je zatražena federalna istraga i pozvao je demonstrante da budu miroljubivi. Pre dva dana dvojica njujorških policajaca su ubijena u svom automobilu kao čin osvete zbog ubistava crnaca koje su počinili beli policajci.

Manej je ubio Hamiltona (31), koji je bolovao od šizofrenije, pošto je došlo do sukoba tokom pokušaja Maneja da pretrese Hamiltona u parku u centru Milvokija. Hamilton se dočepao Manejeve policijske palice kojom je udario policajca u vrat, a potom je policajac u njega ispalio 14 metaka. Nekoliko svedoka je reklo policiji da je Hamilton agresivno držao policijsku palicu pre nego što ga je Manej upucao.

Manej je otpušten u oktobru jer iako je pravilno postupio i identifikovao Hamiltona kao mentalno obolelog ignorisao je policijsku politiku i postupio je prema Hamiltonu kao kriminalcu pretresajući ga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet