Epidemija ebole trajaće do kraja 2015. godine

Epidemija ebole u zapadnoj Africi trajaće do kraja 2015. godine, ocenio je šef odeljenja Svetske zdravstvene organizacije za borbu protiv ovog virusa Piter Pajot.

Epidemija ebole u zapadnoj Africi trajaće do kraja 2015. godine, ocenio je šef odeljenja Svetske zdravstvene organizacije za borbu protiv ovog virusa Piter Pajot.

Pajot, koji se upravo vratio iz Sijera Leonea, rekao je Bi-Bi-Siju da je ohrabren napretkom u toj zemlji i novim antivirusnim terapijama. On je, takođe, upozorio da je potrebno vreme za razvoj vakcine.

Pajot, jedan od naučnika koji je otkrio ebolu 1976. godine, izjavio je da, iako je epidemija dostigla vrhunac u Liberiji, što će se dogoditi i u Sijera Leoneu u narednih nekoliko sedmica, posledice epidemije će se sigurno osetiti još dugo vremena.

"Epidemija je još tu, ljudi umiru i detektuju se novi slučajevi", rekao je Pajot, dodavši da će borba protiv ovog virusa trajati celu narednu godinu. Virus ebole do sada je ubio više od 7.300 ljudi, većinom u Sijera Leoneu, Liberiji i Gvineji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet