FOTO: Protest u Parizu zbog ubistva karikaturista

Na ulicama Pariza u toku je masovna potraga za napadačima na satirični magazin Šarli Ebdo, a u kojoj učestvuje više od 3.000 ljudi.
Na ulicama Pariza u toku je masovna potraga za napadačima na satirični magazin Šarli Ebdo, a u kojoj učestvuje više od 3.000 ljudi.

Pomoć i podrška ovome gradu dolazi iz svih delova sveta.

Tako je Barak Obama, predsednik SAD-a, naredio da se francuskoj policiji pomogne u potrazi za napadačima, pa je Francuskoj na raspolaganje stavio sve snage SAD-a.

U večernjim satima na ulicama Pariza započelo je i okupljanje građana u znak protesta zbog današnjeg napada i podrške magazinu. Tako, novinari koji su se okupili na Trgu Republike u Parizu podižu svoje novinarske akreditacije dok drugi u vazduhu drže olovke, a sve u znak podrške nastradalima i njihovoj borbi.

Na nekim od plakata koje drže ogorčeni građani piše: "Sloboda govora je neprocenjiva, fundamentalizam bilo koje vrste neće proći".

Svi građani nose oznake na sebi "Ja sam Šarli" kojima se poistovećuju sa napadom na slobodu govora te na taj način izražavaju svoju solidarnost sa nastradalima u današnjem napadu.

U današnjem terorističkom napadu na redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo ubijeno je 12 ljudi od kojih je 10 novinara i dva policajca. Motiv napadača, prema dosadašnjim analizama, jesu crteži karikaturista ovoga magazina koji se odnose na Muhameda.

  • Ljilja

    07.01.2015 22:13
    Kasno
    Kasno ste se probudili Francuzi! Cutali ste dok su samo ubijali i proterivali Jevreje (2013. i 2014.), dok su demonstrirali protiv akcije Izraela protv Hamasovaca-terorista, bilo vas je vas briga, zaboga, pa to su Jevreji! Kao da niste videli da to sutra vas ceka? Sad ce da vas ka*aju! Ne samo vas, nego celu Evropu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet