VIDEO: Napadači na "Šarli Ebdo" se traže na tri lokacije

Specijalne jedinice francuske policije i žandarmerije pretražuju teren na kojem se pretpostavlja da se kriju osumnjičeni za teroristički napad na magazin "Šarli ebdo".
Specijalne jedinice francuske policije i žandarmerije pretražuju teren na kojem se pretpostavlja da se kriju osumnjičeni za teroristički napad na magazin "Šarli ebdo".

Prema "Liberasionu" policija vrši tri simultane pretrage. Prva se odvija u Vosienu, nedaleko od benzinske pumpe na kojoj su prepoznati teroristi u bekstvu. Druga pretraga je u toku u centru gradića Krepi en Valoa, a treća na jednom poljoprivrednom imanju u Londonu.

Osumnjičeni za napad na redakciju nedeljnika "ŠŠarli ebdo" u Parizu, u kome je ubijeno 12, a ranjeno 11 osoba, opljačkali su benzinsku pumpu u blizini mesta Vilje Kotere na severu Francuske, javlja BBC. Radnik benzinske pumpe prepoznao je dvojicu osumnjičenih za teroristički napad na osnovu čega su locirani.

Dvojica osumnjičenih, čiji opis odgovara braći Saidu i ŠŠerifu Kuašiju, za kojima je raspisana poternica zbog napada, locirani su kod mesta Vilje Koteret na severu Francuske. Oni su se kretali vozilom marke reno klio bele boje u pravcu Pariza. Takođe, registarske tablice na automobilu ne odgovaraju vozilu. Ova dva mušškarca su tešško naoružžana. „Očevici tvrde da su osumnjičeni naoružžani kalaššnjikovima i bacačima raketa.

Inače bivši advokat Šerifa Kuačija, Vensan Olivijer pozvao je, preko televizijske stanice BFM, svog ranijeg štićenika da se preda policiji.

Šerif Kuaši je već poznat policiji. Suđeno mu je 2005. za učestvovanje u mreži koja je slala džihadiste u Irak, nazvanoj "Iračka mreža 19. pariskog arondismana". On je navodno sa desetak kolega podstrekivao desetak mladih da idu da se bore u Iraku između 2003. i 2005. Pozvan je na sud 2005. kada se sam spremao da ode u Irak. On se tada ovako pravdao pred sudom: "Što se više približavalo vreme za polazak, to sam više želeo da odustanem. Ali da sam to uradio rizikovao bih da me smatraju kukavicom". Tada je osuđen na tri godine zatvora, od čega 18 meseci uslovno.

  • qwertz

    08.01.2015 19:36
    Na svim trima lokacijama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet