Kokeza podneo ostavku

Slaviša Kokeza više nije predsednik Fudbalskog saveza Srbije.
Kokeza podneo ostavku
Foto: Youtube screenshot (Sportklub)
Kako je naveo u saopštenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a zbog odbrane časti i ugleda koji se skrnave.
 
Kokeza je nedavno bio priveden na informativni razgovor u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala.
 
"Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost. Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti", dodao je on.
 
"Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se sa mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koji će biti moja vodilja u budućem periodu", naveo je Kokeza.
 
Ovim činom, ističe Kokeza, želi Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, da obezbedi mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine.
 
"Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim da predvodi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza želim mnogo uspeha u budućnosti", poručio je Kokeza.
 
Kokeza je na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine. U njegovom mandatu fudbaleri Srbije uspeli su da izbore plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine.
  • Нс бој

    22.03.2021 18:17
    Сад ће Јоца Шурбатовић да постане председник ФСС.Углед,част и Кокеза звучи као почетак неког вица.
  • veoma zgađen

    22.03.2021 18:04
    Ima raznih kriterijuma
    Da li će i ovoga da pljuju kao što to rade kad je u pitanju Đilas. Šta kaže ministar Mali?
  • Joki

    22.03.2021 17:11
    Nick
    Pobrkao si pojmove. Oni meni ili nekome ne objasnjavaju, vec iznose detalje za koje vecina ne zna. Ja sam obicna covek i nemam te informacije iz sluzbi kao ti. Bravo za tebe kad si uvezan sa sluzbama pa ti Parovic i Nogo deluju kao mala deca. Opasan si.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.