Kakva kazna čeka devet klubova koji su odustali od Superlige

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je da neće biti pokrenut nikakav postupak protiv devet ekipa osnivača Superlige Evrope, koji su se povukli iz tog takmičenja.
Kakva kazna čeka devet klubova koji su odustali od Superlige
Foto: Pixabay
Klubovi će ipak morati da se odreknu pet odsto zarade, koja bi im pripala na osnovu učešća u evropskim takmičenjima.
 
Real Madrid, Barselona i Juventus odbili su da potpišu ugovor sa Uefom o "merama reintegracije" i oni će se naći pred disciplinskim telima Uefe, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.
 
Superliga Evrope osnovana je 18. aprila od strane 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi, Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem. Ugovor o "reintegraciji" potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.
 
Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona evra, što je Uefa nazvala "gestom dobre volje", u korist dece, omladine i bazičnog fudbala. Klubovi su prihvatili da budu kažnjeni sa 100 miliona evra ako ponovo pokušaju da igraju u neovlašćenom takmičenju ili sa 50 miliona evra, ako prekrše bilo koje druge obaveze prema Uefi.
 
"Ovi klubovi su brzo prepoznali svoje greške i preduzeli mere da pokažu svoju naivnost i buduću posvećenost evropskom fudbalu. Isto se ne može reći za klubove koji ostaju uključeni u takozvanu Superligu, a Uefa će se naknadno pozabaviti tim klubovima", rekao je predsednik Uefe Aleksander Čeferin.
  • Gorcilo

    08.05.2021 12:17
    A kod nas
    Kakva kazna ceka klubove kod nas, sto kupuju utakmice i terorisu ostale...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Porter doživotno suspendovan iz NBA lige

Američka košrakaška NBA liga danas je doživotno suspendovala igrača Toronta Džonteja Portera zbog odavanja poverljivih informacija sportskim kladinicama i klađenja na utakmice.

Cicipas osvojio masters u Monte Karlu

Grčki teniser Stefanos Cicipas osvojio je danas masters u Monte Karlu, pošto je u finalu pobedio 10. tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 po setovima 6:1, 6:4.