Alonso produžio ugovor sa Aston Martinom do kraja 2026. godine

Vozač Aston Martina Fernando Alonso produžio je danas ugovor sa tom ekipom na još najmanje dve sezone u Formuli 1.
Dvostruki 42-godišnji svetski šampion Alonso, čiji ugovor je isticao na kraju godine, ostaće u Aston Martinu najmanje do kraja 2026. godine.
 
Španac je najstariji vozač u šampionatu i kada mu istekne ugovor imaće 45 godina.
Direktor ekipe Aston Martin Majk Krek rekao je da je Alonso "gladan uspeha, da vozi bolje nego ikada i da je najspremniji", preneo je BBC.
 
"On je potpuno posvećen tome da od Aston Martina napravi takmičarsku silu", dodao je on.
Krek je rekao da je novi ugovor za Alonsa, koji će u julu napuniti 43 godine, "višegodišnji" i da će pokriti i period saradnje sa Hondom, koja će od uvođenja novih pravila na početku 2026. godine snabdevati Aston Martin motorima.
 
"Njegova dugoročna budućnost sa Aston Martinom je fantastična vest. Izgradili smo jak radni odnos u poslednjih 18 meseci i delimo istu odlučnost da naš projekat uspe. Prethodnih meseci smo bili u konstantnim razgovorima, a Fernando je održao reč, kada je odlučio da želi da nastavi sa trkama, prvo je sa nama razgovarao. Pokazao je da veruje u nas i mi verujemo u njega", dodao je Krek.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Kecmanović eliminisan sa turnira u Madridu

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je posle dva seta poražen od šestog tenisera sveta Norvežanina Kaspera Ruda 4:6, 1:6.

Odbojkaši Crvene zvezde šampioni Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije, pošto su večeras na svom terenu u petom meču finalne serije pobedili Partizan sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:18).