Počinje rekonstrukcija pruge Ruma-Golubinci

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počinju danas u Golubincima, najavile su Železnice Srbije.
Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Ruma-Golubinci na železničkom Koridoru 10, koji će se finansirati ruskim kreditom, počinju danas u Golubincima, najavile su Železnice Srbije.

Pruga Golubinci - Ruma se nalazi između Beograda i Šida, a radovi će početi na putnom prelazu na tzv. bloku 2 u Golubincima, oko 300 metara od železničke stanice Golubinci u pravcu Rume.

Radove izvodi "RŽD Internešnal", koja je zadužene za realizaciju ruskog kredita u našoj zemlji, prema projektnoj dokumentaciji koju je uradio Saobraćajni institut CIP.

Na toj deonici radovima će biti obuhvaćena rekonstrukcija i modernizacija građevinske i elektrotehničke infrastrukture po desnom koloseku između stanica Golubinci i Ruma, uključujući i stanicu Putinci. Ukupno će biti rekonstruisano oko 18 kilometara (km) koloseka na otvorenoj pruzi i četiri koloseka u stanici Putinci, gde će biti ugrađene i četiri nove skretnice.

Rekonstruisano će biti i šest putnih prelaza preko oba koloseka, a revitalizovaće se i kontaktna mreža, signalno-sigurnosna i telegrafsko-telefonska oprema.

Saobraćaj se na deonici između Golubinaca i Rume trenutno odvija brzinom od 30 km na sat. Nakon ovih radova vozovi će saobraćati brzinama od 120 km na sat, to jest istom brzinom kojom se saobraćaj odvija po levom koloseku. Time će, osim skraćenja vremena vožnje vozova, biti povećana propusna moć pruge.

Vrednost radova je oko 48,7 miliona dolara. Rok za završetak radova je 205 radnih dana.

  • Nebojsa

    19.02.2015 09:38
    Srbija kupuje amfibija vozove
    Deonicu preko Dunava na Zezeljevom zeleznickom mostu prelazice amfibija kompozicije ,jedine u svetu .Projekat vode strucnjaci sa Megatrenda uz pomoc kolega sa Singidunuma ,i fakulteta Fabus.Na celo projekta je stavljen dr Nesa ,i mentor Mica .Strana investicija stize iz Namibije koja finansira kompletaN PROJEKAT ,a investiciju je omogucio dr Sapic

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija