Ispiti u auto školama na kompjuteru i pred kamerama

Teorijski ispit u auto-školama od ponedeljka će se polagati na kompjuterima i pred kamerama, što je novina na osnovu izmena Pravilnika, dok u auto-školama najavljuju protest, kako bi sprečili te izmene.
Teorijski ispit u auto-školama od ponedeljka će se polagati na kompjuterima i pred kamerama, što je novina na osnovu izmena Pravilnika o obuci za upravljanje automobilima.

U Agenciji za bezbednost saobraćaja ističu da će se na taj način smanjiti zloupotrebe i prevare, dok u auto-školama najavljuju proteste.

"Od sad će se kompjuterom određivati kombinacija pitanja, pa kandidati neće moći da dođu na ispit unapred pripremljeni na jednu kombinaciju. Kamere na ispitu će biti garancija da je na ispitu bio prisutan kandidat, a ne neko drugo lice", kaže direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

Sa druge strane, u auto-školama tvrde da će ove izmene ugasiti više od 300 auto-škola u Srbiji. "Takva oprema košta oko 3.500 evra. Šta ćemo sa kandidatima koji ne znaju da rade na kompjuterima? Da li treba da prođu i obuku korišćenja računara? Zbog čega u policiji traže da kandidati potpisuju saglasnost da rade ispit pod video-nadzorom. Šta ćemo sa kandidatima koji to ne žele, pod kojim uslovima oni polažu vožnju ili im se to zabranjuje", pitaju se u auto-školama i najavljuju da će organizovati protest, kako bi sprečili izmene.

  • -

    24.10.2015 09:53
    -
    Ovo ima smisla, ali ne brinem ja... Naci ce nacina da muljaju i ovo kao sto se i dalje mulja u svemu sto se radi. Onaj ko plati moze sve.
    Bice teze samo prosecnom coveku i to je to.
    Tako svet funkcionise.
  • ns

    23.10.2015 19:12
    cemu uvek protivljenje necemu novom??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.