Za strance zimovanje na Zlatiboru jeftinije 20 odsto

Turisti iz Rumunije, BiH, Makedonije i Crne Gore imaće ove zime privilegiju da odmaraju na Zlatiboru po cenama i za 20 odsto nižim od standarnih aranžmana.
Turisti iz Rumunije, BiH, Makedonije i Crne Gore imaće ove zime privilegiju da odmaraju na Zlatiboru po cenama i za 20 odsto nižim od standarnih aranžmana.

Direktor Turističke organizacije "Zlatibor" Arsen Đurić kaže da su gostima odobreni popusti od pet do 20 odsto, ukoliko se odluče za zimovanje u jednom od 15 zlatiborskih hotela koji su podržali akciju.

"Ove četiri države su perspektivna tržišta sa kojih nam dolazi 15-20 odsto ukupnog broja gostiju, odnosno preko 80 odsto stranih turista. Jeftinijim smeštajem na neki način želimo da im se zahvalimo za vernost, ali i da povećamo broj gostiju iz tih država", objašnjava Đurić.

Sa više 1,2 miliona do sada ostvarenih noćenja, 2015. je rekordna u istoriji turizma na Zlatiboru. Odlične su prognoze i za zimsku sezonu koja će početi oko 25. decembra. "Najave su odlične. Do sada je rasprodato 80 odsto novogodišnjih aranžmana, ne sumnjamo da će za doček 2016. među 25.000 ležaja tražiti krevet više. Sezona će trajati duže nego obično s obzirom da je u Vojvodini, Crnoj Gori i Republici Srpskoj zimski raspust u januaru, dok je u užoj Srbiji pomeren za februar", ukazuje Đurić.
  • 28.11.2015 17:12
    Uskoro će taj popust da važi i za Vojvođane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.