Osuđivani huligani stoje iza napada na funkcionere DS-a

Igor Milikić (39) zvani Četnik, Andrija Milošević (26), Dušan Milenković (26) i Stefan Konstantinović (24), su ekstremni desničari uhapšeni zbog napada na funkcionere DS-a.

Četvorica privedenih mladića u bliskom su kontaktu sa više desničarskih organizacija, simpatizeri su Vojislava Šešelja, ali i pripadnici huliganskih navijačkih grupa. Trojica imaju krivični dosije, dok je četvrti odranije poznat policiji. Identifikovani su na osnovu snimaka nadzornih kamera.

Neposredno pre njihovog hapšenja, Miša Vacić, bivši predsednik ekstremističkog pokreta "1389" na fejsbuk profilu osumnjičenog Milikića (na slici gore) je napisao: "Ako te dignu da bi ti montirali, imaš snimak na "Blicu" gde se vidi jasno. Ispravno si postupio. Još se sećam kad smo hrabro stajali ispred bande liberala na trgu, na dan sahrane predsednika".

Uhapšeni su, inače, u kontaktu i sa Igorom Marinkovićem, jednim od sadašnjih vođa "SNP Naši 1389". Na društvenim mrežama je vidljivo da pružaju podršku Radovanu Karadžiću, osuđenom u prvostepenom postupku u Hagu.

Milikić, koji je i predvodio napad, prema nezvaničnim saznanjima "Blica", iza sebe ima više od deset krivičnih prijava. Andrija Milošević (na slici dole) je osuđivan za nanošenje teških povreda, Dušan Milenković ima krivični dosije za učestvovanje u tuči, dok Stefan Konstantinović ima prijavu za nerede na utakmici.

DS: Ovo je bio pokušaj ubistva

Predsednik DS Bojan Pajtić izjavio je da je napad na funkcionere njegove stranke Natašu Vučković, Balšu Božovića i Dragana Šutanovca, bio ravan pokušaju ubistva.

"Četiri godine se crta meta na leđima DS. Naša stranka se najgrubljim diskfalifikacijama vređa i ponižava, javno kvalifikuje kao kriminalna i nasilnička organizacija", naveo je Pajtić i dodao da je "prirodna i logična reakcija" na to da se dogodilo nasilje i dodao da se "nasilje koje se četiri godine dešava u medijima sada samo prelilo na ulicu".

On je kazao da je ovo 97. po redu napad na članove DS u četiri godine i da su na njega reagovale institucije, jer je postojao snimak i nije bilo moguće izbeći reakciju. "Očigledno da napadači juče na Zvezdari nisu bli tu slučajno i nadam se da će se utvrditi ko je organizovao grupu huligana koja je napala članove i aktiviste DS-a", rekao je Pajtić. 

Kako je napad na DS-ovce izgledao možete pogledati u videu OVDE.

Autor: Blic, B92, 021.rs

Foto: Fejsbuk

  • Black Marry

    29.03.2016 00:46
    Zar je ova vest za čuđenje? Opšte je poznato da se sav društveni šljam i ološ talože u patriJoCkim strankama jer tamo imaju zaštitu. Strašila su na ulicama narode, šta se čeka?
  • Milutin

    28.03.2016 15:10
    Klosari
    Ma ljudi ovo su samo klosari koji p od politike ne znaju,nego samo da bi napravili s....
    To je stoka ukratko receno!
  • Neo

    28.03.2016 14:35
    Jel ovo bojler....?
    .... lik u bazenu je za smeh do suza :) :) :) Da li je to bojler? Ovaj bi otplutao do Australije.... :) :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.