Nenad Popović mogući potpredsednik Vlade

Već od sredine septembra moglo bi da dođe do promena u Vladi Srbije i uvođenja novih članova i resora.

Prema saznanjima Novosti, lider Srpske narodne partije Nenad Popović, koja je u koaliciji s naprednjacima, mogao bi da uđe u Nemanjinu kao novi potpredsednik.

On bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude zadužen za ekonomske odnose s Moskvom, odnosno da se bavi unapređivanjem privredne saradnje sa zemljama s kojima Srbija ima bescarinski režim, a među kojima prednjači Rusija. Spekulisalo se da bi Popović mogao da vodi Kancelariju za saradnju sa Moskvom, koja bi bila osnovana pri Vladi, ali je izvesnije da će on u Nemanjinu ući kao peti potpredsednik, pored Ivice Dačića, Zorane Mihajlović, Nebojše Stefanovića i Rasima Ljajića.

Jedan od noviteta u Vladi trebalo bi da bude i Ministarstvo za EU, sa Jadrankom Joksimović na čelu, koja je sada za evropske integracije zadužena kao ministar bez portfelja.

U planu je uspostavljanje još jedne kancelarije, za ekologiju, verovatno sa socijalistom Goranom Trivanom na čelu. Kao moguće kadrovsko rešenje pominje se i Goran Čabradi, lider Zelene stranke.

  • Zoltan

    31.08.2016 11:19
    Vreme je bilo
    Mi Vojvođani konačno treba da gledamo svoj interes. Nismo se leba najeli od evrope. Treba da se okrenemo saradnji sa Rusijom. Popović je odlično rešenje.
  • Limanstrong

    30.08.2016 22:31
    Srpski i ruski, jedini sluzbeni jezici uskoro u RS, posebno u APV. A ne kojekakvi ruzni pseudo jezici kobajagi "nacija" i istih takvih "drzava". APV - najzagadjeniji region na planeti.
  • Boki

    30.08.2016 21:22
    Jao, jao!
    Šta je sad? Frka?
    Dobri vam ovi zapadni ministri a ne valjaju ruski ljidi?
    A šta su ovi kao zapadni uradili ?
    Koliko ja vidim nisu ništa za poslednjih 16 godina osim što se vi tripujete da su vam oni bliži.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.