Danas bi Bane Bumbar živeo u inostranstvu

"Kada smo snimali seriju, nismo mislili da će sve ovako izdogađati 40 godina kasnije, ali život je nepredvidiva kategorija", kazao je glumac Branko Cvejić za vreme potpisivanja knjige "Grlom u jagode - 40 godina TV serije" na beogradskom Sajmu knjiga.

On je dodao da mu je uloga Baneta Bumbara obeležila karijeru i da se za vreme snimanja serije trudio da igra najbolje što je mogao.

"Cela ekipa serije je bila svesna da radimo nešto što vredi i što će ostati upamćeno. Karanović je napisao sjajan scenario koji nas je prosto provocirao da damo sve od sebe", kazao je Cvejić.

Nema sumnje da je bilo dobro biti mlad u Beogradu 60-tih godina prošlog veka, kaže Cvejić, napominjući da mu je drago što su taj mladalački entuzijazam uspeli da prenesu u seriju. Sa druge strane, kako navodi, serija ne govori samo o pop kulturi u Beogradu već analizira društvene odnose i proročki najavljuje sve što će nam se dogoditi kasnije.

Popularni glumac naglašava da je film "Jagode u grlu" na efektan način stavio tačku na seriju "Grlom u jagode".

"Karanović je uspeo da slika jedno vreme bez patetike. Kada bi sada snimao film o Banetu Bumbaru i njegovim drugarima morao bi radnju da izmesti u inostranstvo jer nisam siguran ko bi od našeg starog društva iz serije živeo u Srbiji danas" kazao je Cvejić.

  • Vlada

    28.10.2016 09:39
    ---
    Predivna priča, sjajna gluma i antologijska serija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.