Vulin: Jura postupala u skladu sa zakonom

Samohranoj majci Vıoleti Petrovıć (41), koja je bez posla u fabrici "Jura" ostala iako je na bolovanju zbog karcınoma, poslodavac će, ipak, da ponudi novi ugovor.
Gradonačelnık Niša Darko Bulatovıć pročitao je, na vanrednoj konferenciji za novinare, pismo u kojem kompanıja "Jura" navodı da "nısu bılı svesnı okolnostı ı specıfıčnostı sıtuacıje u kojoj se ona nalazı".
 
Violeta Petrović se zahvalila svima koji su se založili za nju i napomenula da bi volela da se promeni zakon jer veruje da nije usamnjen slučaj.
 
Podsećamo, iako je na bolovanju zbog operacije dojke i hemoterapije, njoj je u sredu iz kompanije "Jura", gde je bila zaposlena poslednjih 18 meseci, telefonom javljeno "da im više nije potrebna" i da dođe po svoju dokumentaciju. Inače je prınuđena da, između ostalog, kupuje ı citostatike, jer ih na nıškoj Klinici za onkologıju nedeljama nema.
 
Povodom njenog slučaja reagovao je niz političkih stranaka, tražeći, uglavnom, odgovornost resornog ministarstva i vlade, zbog blagonaklonog odnosa prema stranim investitorima, a Savez samostalnih sindikata Srbije joj je ponudio besplatnu pravnu pomoć.
 
Vulin: Jura postupala u skladu sa zakonom
 
Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je da mu je drago zato što je Violeta Petrović vraćena na posao, ali je istakao da je Jura postupila u skladu sa zakonom. Kako kaže, nada se da se taj slučaj neće politizovati. "Ovo nema nikakve veze sa politikom, poslodavac je postupio u skladu sa zakonom, ali smo, kao i stotine puta do sada, molili da se učini nešto da bi se pomoglo radniku koji je teško bolestan. Ovaj put smo naišli na razumevanje”, rekao je ministar.
 
Prema njegovim rečima, oseća se "pomalo postiđenim" zato što se uopšte ovako javno raspravlja o tome. 
  • mrzoljub

    03.12.2016 15:02
    daće Bog i njemu sve po zakonu
    i julin je veliki levičarski ministar, sve po zakonu. Da ima zakona ne bi video svetlost dana ni on ni čitava ova lopovsko lažovska banda na vlasti. U redu je da radimo i klečimo za Koreance za 200 evra, pošto je upropašteno sve u ovoj državi, ali NIJE U REDU da nam pridike drže julini, koji su nas upropastili i da pri tome još uzimaju svoje procente od poreza koji je plaćen krvlju i znojem od radnika.
  • Novosadista

    03.12.2016 10:47
    Sve po zakonu
    Kad kazu sve je po zakonu, kao da prizivaju govnjivu motku kojom ce biti najureni! Pa mi se zalimo na zakone, vi ste tu da ih menjate, stoko pogana! Ako je po zakonu da neko godinama radi na ugovore od po tri meseca, onda nam je zakon malo jaci. Ne bi smelo ni slucajno da im se isplati da daju tako kratke ugovore!
  • u prolazu

    03.12.2016 00:13
    Stranci ne krše zakon, rade što je dozvoljeno.
    "Naši" ministri ne krše norme, poštuju Zakon.
    Gde su ljudi?

    Kako je ispalo, firma i Vlada se spasili negativne reklame.
    Zakon je pokušao uvesti Radulović, i zato ga oprao Vučić, da uvede gori i dodvori se "investitorima" koje mi plaćamo!

    Vučić je posle priče o pelenama i FOTOGRAFIJA klanjanja kod novih gospodara, otišao i rekao da oni poštuju radnike!? Nije video pelene!? Kako ih videti bez skidanja gaća?
    Za klanjanje su smislili, radnici iz poštovanja prema prazniku "dobrovoljno" čine čast!

    Ova žena je JEDINA normalna u priči, zahvalna za novu (ne)priliku, dok traži promenu zakona o radu ZA SVE!
    Nisu stranci krivi za ovo, već mi što im dozvoljavama, a "država" i garantuje!

    Izračunajte!
    Ako dobijaju po radniku (određeno/privremeno) 8-10.000 € od svih nas, isti košta upola manje godišnje, nameće se pitanje:
    -ZAŠTO TRPIMO O NAŠEM TROŠKU?
    Da NIŠTA ne proizvedu i REDOVNO plate radnike u plusu su! Od naših novaca! Ko je potpisao i odobrio? Zašto se nastavlja?
    Dinkić počeo, ovaj dočekao da nastavi, imenujući Dinkića za glavnog savetnika sa Arapima!
    Sećate li se robijaškog odela 00001? Za govornicom skupštine!? Izneo ga gospodar i bilo ime na odelu! Sad su drugari!

    Raduje me što se ovoj ženi i na teži način otvorila kakva/takva budućnost, ali ovo je sramota, a hoće i izbore!? Hajde da zaustavimo najveće zlo od Turaka!

    Možda mogu kako hoće, ali ne i dokle hoće!

    Mislim da je vreme! KRAJNJE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija