Objavljena imovina Krkobabića, Lončara, Nedimovića i Kneževića

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je podatke o imovini i prihodima za četiri ministra u Vladi Srbije.
KRIK je danas obelodanio imovinsko stanje ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ministra privrede Gorana Kneževića, ministra bez portfelja Milana Krkobabića i minisra poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislava Nedimovića.
 
Lončar
 
Ministar zdravlja dobija platu kao hirurg u Kliničkom centru Srbije u iznosu od 88.000 dinara. Ministarsku funkciju obavlja bez naknade. 
 
Trosoban dupleks od 75 kvadrata u potkrovlju zgrade u centru Beograda, bračni par Lončar kupio je od stambene zadruge "Institut" u avgustu 2009. godine. U ugovoru piše da je cena stana bila 179.320 evra. Iznos od 10.000 evra platili su odmah i obavezali se da će ostatak isplatiti u tri jednake godišnje rate od 2010. do 2013. godine. Cena je kasnije umanjena za 78.100 evra jer je Lončar svoj prethodni stan dao zadruzi "Institut". Vesna Lončar je dvoiposoban stan dobila na poklon u junu 2007. godine od tadašnjeg supruga Radoslava Kukurića, pet dana pre razvoda. Postoji i nekoliko nekretnina na ime roditelja Zlatibora Lončara.
 
Krkobabić
 
Krkobabići svoje poslove drže "unutar porodice". Majka ministra Milana Krkobabića, devedesetogodišnja Marija, vlasnica je firme koja kontroliše dve poslovne zgrade gde su ostali članovi porodice osnivali svoje firme. Ukupni prihod ministra je plata od 88.000 dinara mesečno.
 
Ministar Krkobabić živi u troiposobnom stanu u novobeogradskim blokovima. Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je da je stan njegov, međutim, u katastru je kao vlasnik upisano preduzeće "Jinpros".
 
Ministrov sin Stefan stan je kupio u junu 2013. uz pomoć države. Cena stana iznosila je 105.580 evra, piše u ugovoru koji poseduje KRIK. Stefan je na ime kapare uplatio 5.400 evra i ugovorom se obavezao da će za dva meseca da isplati ostatak dogovorene cene – 16.900 evra sopstvenog novca, a 83.280 evra iz kredita koji je uzeo kod banke. Država je subvencionisala ovaj kredit, odnosno platila banci 9.253 evra njegovog kredita. Stefan treba banci da isplati 74.027 evra i 4,5 odsto godišnje kamate do 2038. godine, a potom da državi vrati novac do 2043. godine. Na novac dobijen od države ne plaća kamatu.
 
Brat, sin i majka Krkobabića imaju nekretine, automobile i firme na svoje ime.
 
Nedimović
 
Plata ministra Nedimovića iznosi 90.000 dinara. Od imovine ne poseduje nijednu nekretninu na svoje ime, ali su porodična kuća, i dva placa u Sremskoj Mitrovici na ime njegovog brata Nenada Nedimovića. Ministar je ove godine kupio automobil Volkswagen Polo iz 2003. godine.
 
Knežević
 
Knežević kao ministar zarađuje 90.000 dinara mesečno. 
 
Ministar i njegova supruga Sanda Knežević vlasnici su četvorosobnog stana od 98 kvadrata u zgradi novije gradnje koja je od centra Zrenjanina udaljena desetak minuta hoda. Stan su kupili u decembru 2013. godine za 70.000 evra od firme "Bio-Elektrik". Ova kompanija je u Zrenjaninu izgradila više zgrada za koje tvrdi da su energetski efikasne, moderne i napravljene od kvalitetnih materijala. Vlasnik firme je Dragan Božjak koji je kao nestranačka ličnost bio kandidat za odbornika na listi SNS-a na lokalnim izborima u Zrenjaninu 2016. godine. Ministar je i vlasnik garaže koja se nalazi u blizini njegovog stana.
 
Knežević je vlasnik polovine parcele od 10 ari, koju je kupio pre nego što je postao ministar. "Nalazi se jedno 400-500 metara od stana, pored naselja Putnikovo", rekao je ministar za KRIK. Na parceli koja se vodi kao građevinsko zemljište još ništa nije izgrađeno.
 
Vlasnik je dva automobila, Kie iz 2016. godine i Reno megana iz 2004. godine.
 
KRIK svakog dana objavljuje podatke o imovini četiri političara, a juče su na spisku bili Dušan Vujović, Goran Knežević, Vladan Vukosavljević i Zoran Đorđević.
  • Krko

    21.12.2016 09:17
    Slom
    Slomiće se na potomcima.Ne znaš da li su Krke ružniji, pohlepniji ili bahatiji stvorovi. Pravi moljci koji su pojeli državu.Maratonci.
  • Cosa nostra

    20.12.2016 23:22
    Posebno me je impresionirao podatak da MAJKA g-dina Krkobabića -DEVEDESETOGODIŠNJA gospodja Marija ima u vlasništvu firmu jkoja KONTROLIŠE (!?) dve poslovne zgrade u kojima OSTALI ČLANOVI PORODICE (ne piše koji) imaju svoje FIRME!
  • Hadus

    20.12.2016 22:50
    @tukimaki
    Ne volim ribu i proizvode od ribe, nikad i nisam, ali vidim da je vama podriguša baš po meri i dalje od nje ne vidite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija