Radnici Goše najavili štrajk glađu

Radnici Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke, koji 102. dan štrajkuju, danas su od 7 do 10 časova blokirali pružni prelaz na međunarodnom železničkom koridoru Beograd - Solun, a u tom periodu zaustavljen je i saobraćaj na magistralnom putu prema Topoli.
Zbog blokade pruge nekoliko vozova zaustavljeno je na železničkoj stanici u tom gradu.
 
Predsednik Štrjakačkog odbora "Goše" Milan Vujičić rekao je da su iz nadležnih ministarstava "dobili signal" da će njihov problem biti rešen naredne nedelje, ali je najavio da će, ukoliko se to ne desi, protest biti "drastično radikalizovan".
 
"Ukoliko se te najave ne obistine, 17. jula ćemo stupiti u štrajk glađu i početi celodnevne blokade međunarodnog železničkog Koridora 10. Pored mene, štrajk glađu će započeti još 15 radnika, a postoji mogućnost da nam se već narednog dana priključi još dvadesetak kolega", kazao je Vujičić.
 
Prema njegovim rečima, radnici "Goše" su izgubili strpljenje i više "nemaju nameru da čekaju i mole". "Svesni smo da je štrajk glađu opasan po naše zdravlje, ali više nemamo vremena da čekamo dok nam porodice jedva preživljavaju", istakao je Vujičić.
 
On je rekao da su radnici odlučili da odustanu od najavljenog protesta ispred zgrade Skupštine opštine, jer su dobili informaciju da će na današnjoj sednici opozicioni odbornici pokušati da obore vladajuću Srpsku naprednu stranku (SNS). "Mi se borimo za našu egzistenciju i ne želimo da učestvujemo u političkim okršajima, već to prepuštamo političarima", rekao je Vujičić.
 
Radnici "Goše" traže od poslodavca sukcesivnu isplatu zaostalih zarada, koje po zaposlenom iznose više od 600.000 dinara, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.