VIDEO: Bebu od 10 meseci lekari stavili na dijetu, ima gotovo 15 kilograma

Bebi teškoj 14,45 kilograma lekari su preporučili dijetu, iako njegova mama tvrdi da retko jede čvrstu hranu. Kaže da više voli mleko zbog neugodnog iskustva.
VIDEO: Bebu od 10 meseci lekari stavili na dijetu, ima gotovo 15 kilograma
Foto: Pixabay
"Serđo se umalo ugušio komadićem manga i završio je u bolnici. Verujem da je tada razvio PTSP, jer sam uočila da odbija da proba čvrstu hranu", ispričala je tridesetogodišnja Seoane za Newsweek.
 
S obzirom na to da je njen sin tražio mleko svaka dva sata, odvela ga je dijetetičaru. To je neuobičajeno za 10-mesečno dete, prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).
Soane je rekla da su joj stručnjaci preporučili da sina hrani mlekom svaka četiri sata, a između toga da mu nudi čvrstu hranu. Australijanka sledi taj režim od januara.
 
"Povremeno jede čvrstu hranu, ali ne onoliko koliko bi trebalo. Često je uznemiren i traži mleko pa ga i dalje dojim", dodala je mama.
Prema sajtu za roditelje The Bump, prosečna težina desetomesečne bebe je otprilike 8,5 kilograma za devojčice i devet kilograma za dečake.
 
Svetska zdravstvena organizacija preporučuje isključivo dojenje do šestog meseca. Nakon toga, majčino mleko ili adaptirano mleko ostaje primarni izvor ishrane za dete, uz sve češće dodavanje čvrste hrane. Roditeljima se savetuje da detetu ponude hranu svaka dva do tri sata, ukupno oko tri obroka i dva do tri međuobroka dnevno.
 
@daniellaseoane Before anyone comes at me, i didnt put him on the diet, the dietician he sees has issued this. He is overweight for his age and he is also experiencing delays in developmental areas due to his weight. Mama loves his chunky self though. Just hard to carry at times #chunkybaby #love #fyp #bigbaby #babyrolls #bigboy #overweightbaby #cutebaby #baby #rolls #momsoftiktok #VoiceEffects #diet #dietitian ♬ Funny - Gold-Tiger
  • Dragan

    20.05.2024 10:17
    @Andrija Šrek
    Iskreno se pitam da li ste to zaista vi Andrija :)
    Ne poznajem vas, ali sam nakon vašeg veoma dobrog komentara morao da potražim po internetu i nađoh vas.
    Mogu zamisliti kakve slučajeve vi još vidite u struci -.-
  • Andrija Šrek

    20.05.2024 09:19
    Potpuno pogršno!
    Normalno je da se dete toliko ugojilo - upravo zbog toga jer samo sisa i to vrlo često, a u mleku se nalazi dosta laktoze, mlečnog šećera.
    Roditelji očigledno nisu bili dovoljno uporni kada su uvodili nemlečnu hranu. (Šta će bebi uopšte mango?)
    I savet "stručnjaka" je pogrešan. Dete treba da sisa samo ujutro i uveče i uz to da ima jedan obrok voća sa žitaricama, jedan povrće sa mesom i jedan gustu mlečnu kašu od žitarica. Ako "neće" to da jede, NIKAKO ne treba umesto toga da dobije da sisa, jer to voli, a to mu nutritivno nije dovoljno za pravilan rast i razvoj. Majka ne treba da se boji što će dete "ostati gladno", jer ionako treba da smrša, a osećaj gladi će vrlo brzo preovladati i dete će, kad vidi da mu nema druge, već posle nekoliko dana, početi da jede kašastu, nemlečnu hranu i tako dobiti sve što mu treba i ujedno regulisati telesnu težinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom

U Srbiji manje brakova, ali više razvoda

Republički zavod za statistiku saopštio je da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Tužila partnera jer je nije odvezao na aerodrom

Sud na Novom Zelandu odbacio je tužbu žene protiv bivšeg partnera nakon što je nije odvezao na aerodrom pa je zbog toga propustila let kojim je trebalo da stigne na koncert s prijateljima, prenosi BBC