Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić najavljuje tužbe protiv sudija

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić najavio je da će Grad protiv nekih sudija podneti krivične prijave zbog, kako je rekao, "činjenice da sudovi u tom gradu ozbiljno učestvuju u destabilizaciji" gradskih finansija.
"Smatramo da su neke odluke potpuno u neskladu sa zakonom i da je zbog toga oštećen budžet", rekao je Nikolić.
 
On je kao primer naveo slučaj košarkaškog kluba "Radnički", koji je trenutno u sporu, a ipak se radi prinudno izvršenje poverilaca kluba prema dužnikovom dužniku, odnosno gradu Kragujevcu.
 
"Nije mi jasan sudija koji dozvoli da se vrši takva naplata, iako je predmet u sporu i zato sada kažem da ćemo podneti krivične prijave protiv odgovornih lica za to, sudija", rekao je Nikolić.
 
Odgovarajući na pitanje kakva je sudbina krivične prijave koju je gradski pravobranilac ranije podneo protiv bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, Nikolić je rekao da je tužilaštvo odbacilo tu tužbu.
 
"Tužilaštvo je odbacilo tužbu i ako oni smatraju da budžet nije oštećen po osnovu volje jednog čoveka, a mi smatramo da jeste, neka im je na čast", kazao je Nikolić.
  • Iver i klada

    07.07.2017 05:55
    Tata mu držao časove prava
    Mešanje izvršne vlasti u sudsku postala je svakodnevna praksa u Srbiji. Dogovorio tata za sina radno mesto da se malo igra, pa onda za svoju nesposobnost ga savetovao da okviri druge, stara škola.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.