Napadnuti lekari u Zaječaru

Dva lekara napadnuta su 30. avgusta u Urgentnom centru u Zaječaru.
Kako je saopštila Lekarska komora Srbije (LKS), oni su bili izloženi verbalnom i fizičkom nasilju od strane pacijenta i njegove pratnje. Lekare su vređali, pretili im smrću, da bi jedan od njih dobio i udarac.
 
"Odnedavno je pokrenuta mogućnost onlajn prijave nasilja nad lekarima na zvaničnoj internet stranici i Lekarska komora Srbije je spremna da sve svoje stručne i infrastrukturne resurse stavi na raspologanje lekarima koji se suoče sa nasiljem tokom obavljanja svoje profesionalne dužnosti", stoji u saopštenju.
 
LKS navodi da se maksimalno zalaže kako bi zdravstveni radnici u Srbiji imali što bezbednije uslove za rad, kroz insistiranje na najoštrijem sankcionisanju nasilnog ponašanja i uvođenju efikasnih preventivnih mera u zdravstvene ustanove kako bi se podigao nivo bezbednosti koji je, smatraju, trenutno veoma loš.
 
"Nasilje nad lekarima ne sme da bude tolerisano i zato pozivamo sve nadležne institucije da zaštite zdravstvene radnike u obavljanju njihove profesije", navedeno je u saopštenju koje je potpisao direktor LKS Milan Dinić.
  • ZAŠTO

    03.09.2017 18:51
    A šta kaže druga strana? Ima li ona pravo glasa?
    Da objasni ZAŠTO su lekari napadnuti u Zaječaru.
  • Zdrav na sreću

    02.09.2017 19:03
    @Lekar
    Ne verujem da niste upoznati i da ne znate da u celom svetu u većini zemalja ljudi ušetaju direktno u Urgentni.
    Zato se i zove tako - Urgentni. Pre bih rekao da ste gospodin Član Partije.
    Samo kod nas donose nakazne protkole i istrebljuju ljude i porodice.
  • Lekar Pravi

    02.09.2017 18:02
    Kod mene ste uvek dobrodosli sa kovertom, flasom pića, čokoladom, najnovijim mobilnim i parfemom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.