Opomena zbog objavljivanja psihijatrijske dokumentacije bivšeg direktora "Kurira"

Prekršajni sud u Beogradu utvrdio je odgovornost psihijatrijske klinike "Laza Lazarević" i tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije nekadašnjeg direktora "Kurira" Aleksandra Kornica u tok šou emisiji televizije sa nacionalnom frekvencijom, i kaznio ih opomenom.
Opomena zbog objavljivanja psihijatrijske dokumentacije bivšeg direktora "Kurira"
Foto: Pixabay
Kako je objavio poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić na svom tviter nalogu, Prekršajni sud je doneo presudu 20. oktobra.
 
"Psihijatrijski dosije završio u tok-šou emisiji. Odgovornost utvrđena, sankcija.. opomena!!'Srpska priča' o zaštiti podataka o ličnosti", napisao je Šabić na tviteru.
 
Direktor lista Informer Dragan J. Vučićević je 29. novembra 2015. godine na TV Pink pokazivao medicinsku dokumentaciju Aleksandra Kornica, dok je ministar zdravlja Zlatibor Lončar u istoj emisiji rekao je da je Kornic ozbiljno bolestan i da ga zloupotrebljavaju.
 
Šabić je 30. novembra 2015. godine naložio pokretanje postupka nadzora u Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" povodom iznošenja podataka o zdravstvenom stanju Kornica u emisiji TV Pink. Zbog propusta u radu i javnog objavljivanja medicinske dokumentacije 23. decembra iste godine podneo je prekršajnu prijavu protiv te klinike, tadašnje direktorke Slavice Đukić Dejanović, kao i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.
 
Šabić je tada ageniji Beta rekao da su zbog istog slučaja podnete i krivične prijave protiv NN lica iz nadležnih institucija. Kako je tada naveo, tokom nadzora je jasno utvrdjeno da je objavljena medicinska dokumentacija uradjena u klinici "Laza Lazarević" i prosledjena Ministarstvu zdravlja, a potom iz Ministarstva zdravlja prosledjena MUP-u i prikazana u televizijskoj emisiji.
  • koka 2

    25.10.2017 15:30
    trebalo bi
    Objaviti zdravstvene kartone sudija da bi svi znali ono sto vec znamo da su i....i kad su doneli ovakvu presudu. Sram ih bilo.
  • Dragan

    25.10.2017 15:00
    F
    Kako nisko, jadno i neprofesionalno. Čovek ima prblema, pa šta? Bar se leči, za razliku od ovih koji su sve javno objavili (sa većim problemima, bez lekova). Da li se sada Željko opet neko pismo da piše? J**te, ovo je prevrišilo svaku meru.
  • Objektiv

    25.10.2017 14:13
    Za svakog po nešto
    Po meni je primereno godinu dana zatvora/uslovno na dve godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.