Šutanovac podneo ostavku na mesto predsednika Demokratske stranke

Dragan Šutanovac podneo je ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke, ali ostaje u toj partiji.
Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska, već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.
 
"I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji. Pozivam sve članove DS da porazmisle šta nam je činiti i da svi zajedno kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan", rekao je Šutanovac.
 
On je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.
 
"Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata", rekao je on.
 
Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka imala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu. 
 
"Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača DS i na tome moramo da radimo", rekao je on.
 
Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti. Članovi će u toku dana raspravljati o ostavci Šutanovca.
 
Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima. U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora. 
 
DS je na izborima za odbornike Skupštine grada dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.
  • ST

    11.03.2018 15:40
    Zasto ostaje u stranci? Svi su gladni vlasti...
  • Koga briga?

    11.03.2018 15:09
    https://www.blic.rs/zabava/vesti/i-dragan-sutanovac-zapevao/ykqkrwn

    Ljakse elita.
  • Komedija

    11.03.2018 14:21
    Pa da, politički marketing. "Ostaje u partiji". Ali kao "evo jako sam razuman i odgovoran".

    Ostaće "u šemi", ali poziva građane "da vide šta oni mogu da urade za DS, a ne DS za njih"!!!

    Citira J.F. Kenedija, samo uz jeftino ubacivanje DS-a. Ne žele da se raspadne njihova organizacija, pa hajde da je spašavamo. Nije ni čudo što nas SNS jaše svom snagom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.