Premijerka o izjavi ministra Popovića: Da se bavi svojim poslom

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je ministar Nenad Popović izjavom o LGBT uvredio deo građana za koje radi.
Ona je najavila da će mu reći da više treba da se bavi svojim poslom.
 
"Njegov posao je da Roko, Stefan, Miloš ili neko drugo dete ostanu u Srbiji, a ne da se bavi time ko su im roditelji. Ova izjava u potpunosti nije u duhu tolerancije koju ova Vlada Srbije želi da promoviše", rekla je premijerka.
 
Ona je dodala da će sa Popovićem razgovarati u četiri oka kako bi probala da razume njegovu poruku.
 
"Mislim da je u toj izjavi pomešao sve teme. Između nataliteta i toga da li je neko gej nema uzročno-posledične veze. I gej osobe imaju reproduktivne organe i niko, nijedna Vlada na svetu ne može da odredi da li će oni imati decu", rekla je ona.
 
Popović je u sredu na Tviteru kritikovao uvoz knjiga ze decu iz Hrvatske jer se ne slaže sa njihovim sadržajem i napisao: "U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo rađanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da 'ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'".
  • Niko

    06.05.2018 01:19
    porodica
    Ti pokusavas kao na finjaka da ubedjujes da treba decu da usvajaju razni i da se zivi u raznim odnosima : zoo,lgbt,pedofiliji i sl. A u stvari si lgbt osoba i oces decu da kupujes u radnji i da pokusas prazninu u sebi da popunis e ovde neces.
  • porodica

    05.05.2018 22:41
    porodica nisu polni organi i ostale besmislice. Porodica su zajednički život, ljubav i podrška. Svako ima pravo na porodicu, bez obzira kakav oblik ta porodica ima i u kakvim uslovima živi. Idilična porodica sa dva roditelja različitog pola, približno istih godina a koji nisu u krvnom srodstvu, sa dvoje do troje dece, lepom kućom ili stanom, živim babama i dedama na selu i sa po kojim kućnim ljubimcem, samo je jedan od mnogo oblika koje porodica može imati. Ukoliko prikazujemo da je to jedini "normalan oblik porodice", rizikujemo da kod sve dece koja se ne pronalaze u toj priči izazovemo osećaj srama, postiđenosti, utisak da njihov život nije dobar ili čak da je manje vredan. Nemojte biti licemerni i braniti mentalno zdravlje dece koja isključivo žive u popularisanim uslovima. U realnosti, ova je slika nemoguća u velikom broju slučajeva i jedina alternativa postaje institucionalno zbrinjavanje, što je samo po sebi loše za razvoj deteta. Iako još uvek nemamo dece kod nas sa"dve mame" ili "dva tate", što su takođe pogrešni izrazi, imamo dosta dece sa jednomm mamom, ili jednim tatom, ili jednom babom ili jednim dedom. Smemo li se usuditi reći da oni nemaju porodicu, ili da je bolesno da tako odrastaju? Ili možda da to nije prirodno? Ili je za jedno dete ipak uredu da ima neki drugačiji oblik porodice, a za drugo nije?
  • Sever Srbije

    05.05.2018 14:35
    Vojvosadjan
    Ti i tvoj decko imate ustavom zagarantivana prava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.