Još četiri žrtve groznice Zapadnog Nila

Četvoro ljudi umrlo je od groznice Zapadnog Nila u poslednjih nedelju dana.
Još četiri žrtve groznice Zapadnog Nila
Foto: Pixabay
Broj umrlih od početka godine povećao se na 15, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut". Od groznice Zapadnog Nila, bolesti koju prenose zaraženi komarci, do sada je obolelo 159 pacijenata.
 
Najviše obolelih je u Beogradu (78), Južnobačkom okrugu (29), Južnobanatskom (26), Zapadnobačkom (6), Podunavskom (6), Sremskom (4), Srednjebanatskom (3), Braničevskom (3), Severnobanatskom (2), Kolubarskom (1) i Mačvanskom okrugu (1). 
 
Groznica zapadnog Nila prvi put je registrovana u Srbiji 2012. godine. Od tada do 2017. godine prijavljena su 574 slučaja, a umrla je 61 osoba. 
 
Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje i najviše se javlja u periodu najveće aktivnosti komaraca. Iskustva su pokazala da se prvi oboleli uglavnom javi u drugoj polovini jula, a da se najviše obolelih prijavljuje tokom avgusta. 
 
U Evropskoj uniji tokom ove godine registrovana su 273 slučaja i to u Italiji, Grčkoj, Madjarskoj, Rumuniji, Francuskoj i Hrvatskoj, dok je devet pacijenata umrlo.
  • l4

    22.08.2018 18:45
    Užas
    Strašno šta nas sve pogađa, od Lajmske , Zap. Nila pa šta ne još po spisku.

    Nije vreme ni mesto ali u:
    Južnobačkom okrugu (29), Južnobanatskom (26), Zapadnobačkom (6), Podunavskom (6), Sremskom (4), Srednjebanatskom (3), Severnobanatskom (2) .

    Rasčerečili Vojvodinu na proste činioce Ccc...
    Sve ukupno 76 slučajeva u Vojvodini,. samo da kažem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija