Podneta krivična prijava protiv novosadskog "Prezidenta" zbog zgrade u Beogradu

Protiv novosadske kompanije "Prezident", koja gradi hotel u Venizelosovoj ulici u Beogradu, podneta je krivična prijava.
Podneta krivična prijava protiv novosadskog "Prezidenta" zbog zgrade u Beogradu
Foto: 021.rs (ilustracija)
Investitor je, umesto dozvoljenih pet, izgradio čak devet spratova, prenosi Kurir.
 
Građevinska kompanija "Prezident" dobila je 12. novembra 2015. godine od Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove Beograda dozvolu za gradnju hotela, ali za tri podzemna sprata, prizemlje i pet spratova iznad zemlje. Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda poručuju da je investitor u toku gradnje odstupio od overene projektne dokumentacije.
 
"To je građevinski inspektor konstatovao i rešenjem od 19. 12. 2017. naložio investitoru obustavu daljeg izvođenja radova, kao i da ukloni radove izvedene mimo građevinske dozvole. Donet je zaključak o dozvoli izvršenja 22. januara. Nadležnom tužilaštvu upućena je prijava za učinjeni privredni prestup protiv investitora", dodaju u sekretarijatu.
 
Navode da je inspektor započeo i postupak inspekcijskog nadzora u drugom predmetu, jer je utvrđeno da je isti investitor 14. maja započeo izgradnju i na susednoj parceli, na postojećem ozakonjenom objektu.
 
"Dana 17. maja doneto je rešenje o uklanjanju, kojim je naređeno investitoru radova da ukloni bespravno nadzidane etaže na susednom objektu. Takođe, izvršeno je i zatvaranje gradilišta. Podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu zbog osnovane sumnje da je izvršeno krivično delo građenja bez građevinske dozvole", navode u sekretarijatu.
 
Direktor kompanije "Prezident" nije bio dostupan za komentar.
  • Обсервер

    26.09.2018 09:23
    Новосадска школа
    Кула ''Шератона'' у НС је исто ''продужена'' за неколико спратова, преко пројекта, мало је било запело, рука руку мије и кула је усељена....
  • Nemanja komsa

    25.09.2018 22:17
    Investitor
    Zatvoren je zato sto je Novosadski investitor, a gradi po Beogradu, mogu da se kladim da je to razlog najveci pa sve ostalo.
  • Ns

    25.09.2018 21:04
    Novosadska škola graditeljstva
    A jel u N. Sadu nešto srušeno?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.