Vlada Crne Gore o zabrani: Štitimo zemlju od nedobronamernih

Posle objavljivanja informacije da je zabranjen ulaz četvorici srpskih intelektualaca u Crnu Goru, oglasila se večeras crnogorska vlada saopštenjem u kojem se navodi da tim potezom štiti stabilnost i bezbednost od nedobronamernih.
"Ustavna i moralna obaveza Vlade Crne Gore jeste da od nedobronamernih pojedinaca štiti stabilnost i bezbednost i spokoj svih građana, uključujući i državotvorna, patriotska i nacionalna osećanja najvećeg broja njih", navodi se u saopštenju.
 
Kako se navodi, takav pristup ima za cilj "sprečavanje da strani državljani vređaju ugled i slave nasilni nestanak Crne Gore".
 
"Uvereni smo da bi se na sličan način ponela i svaka druga odgovorna vlada, bilo gde na svetu. S tim u vezi, ne samo da razumemo već i cenimo kada predsednik Aleksandar Vučić i drugi srpski zvaničnici štite interese i dostojanstvo Srbije", navodi se u saopštenju.
 
Ulazak u Crnu Goru zabranjen je književniku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i profesoru Dejanu Miroviću. 
 
Reagujući na odluku crnogorske vlade, predsednik Srbije je ranije danas ocenio da je zvanična Podgorica uvela ne verbalni delikt, već delikt mišljenja, što je, podseća, nezamislivo i nedopustivo u Evropi u 21. veku. Vučić je rekao i da zvanično Srbija o toj odluci nije obaveštena, te najavio da će Beograd reagovati.
  • Srbin

    02.11.2018 12:40
    Samo napred
    Bravo!Ovo je pravi primer kako jedna pravna drzava treba da reaguje!!! Bravo Milo rvo mene i dledece hodine na moru u Petrovcu!!!!!
  • purgerNS

    02.11.2018 09:25
    zlo je doba..
    natjeralo orla,da prezimi među kokošima
    P.P.Njegoš
  • Koriolan

    02.11.2018 08:48
    Ko sam ja da im ne verujem
    "Štitimo zemlju od nedobronamernih" - da se ovo primeni na Vojvodinu, ostala bi Voša poluprazna, sve sa Senćaninom Bećkovićem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.