Sindikalac železničara sa zaposlenim u "Telekomu" nameštao kupovinu skupih telefona

B. M. (54), ovlašćeno lice Sindikata železničara Srbije, S. V. (36), bivši rukovodilac u "Telekomu", A. D. (32) i J. M. (32) uhapšeni su zbog sumnje da su se udruživali radi vršenja krivičnih dela i zloupotreba položaja.
Sindikalac železničara sa zaposlenim u "Telekomu" nameštao kupovinu skupih telefona
Foto: Pixabay
Po nalogu tužilaštva, krivična prijava u redovnom postupku podneta je i protiv četrdesetpetogodišnjeg muškarca.
 
Osumnjičeni B. M. se tereti da je organizovao kriminalnu grupu, koja je od 2016. godine do maja ove godine, zloupotrebljavajući mogućnosti "Telekoma" koje se odnose na provere i prodaju paketa, koji uključuju mobilne telefone veće vrednosti, protivpravno prisvojila oko 160.000 evra. 
 
On je osumnjičen da je iskorišćavanjem svog ovlašćenja za posredovanje i zastupanje Jedinstvene sindikalne organizacije (JSO TKS) i položaja ovlašćenog lica Sindikata železničara Srbije za realizaciju ugovora, a u okviru poslovne saradnje sa "Telekomom", podnosio zahteve za kupovinu paketa koji uključuje dobijanje mobilnih telefona. Potom je, kako se sumnja, preuzimao pakete, u okviru kojih i telefone marke "ajfon" i "samsung" velike vrednosti, bez ispunjavanja ugovornih obaveza prema "Telekomu".
 
Telefone su, kako se sumnja, ostali članovi grupe potom prodavali, a sa druge strane zaključivali fiktivne ugovore koristeći identitete drugih građana, bez njihovog pristanka i znanja.
 
Osumnjičeni S. V. se tereti da je u informacionom sistemu "Telekoma", koristeći svoja ovlašćenja, proveravao da li ova lica čiji je identitet bio zloupotrebljavan, mogu zaključivati ugovore sa "Telekomom", o čemu je obaveštavao organizatora grupe.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.
  • Eh, da

    13.12.2018 11:45
    Tako je i Jugoslavija nestala.
    Kada su svi poželeli da kradu.
  • * ...

    13.12.2018 11:21
    ... *
    nije to tako strašno iz saobraćajne perspektive, ali kad cifre zaigraju pred očima verovatno i nije da nije; donekle je strašno što se železnica prestala oslanjati na internu tt mrežu u korist mobilne telefonije. Gnusnije od navedenog je ono što su pojedini šefovi na železnici uradili, zatvarajući stanice i prepuštajući transportne usluge stranim firmama.
    Grad je Požarevac, a prevoznik je Arriva.
    https://arriva.rs/arriva-evropa-2/ .
    Uskoro, budući već imamo primer Arrive, ako (ako ne znači da će se to i desiti) na DŽ ili JŽ ili ŽS kargo vozovima budete imali logo DB nemojte se iščuđavati, tako je, pored Nemačke i u Italiji, Holandiji, Bugarskoj, Danskoj, Poljskoj, Švajcarskoj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.