Centralni registar stanovništva biće digitalan

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici predlog Zakona o centralnom registru stanovštva.
Centralni registar stanovništva biće digitalan
Foto: Pixabay
Ovim aktom će se obezbediti stvaranje objedinjenog, ažurnog registra u elektronskoj formi.
 
Uspostavljanjem Centralnog registra stanovništva smanjiće se nepotrebno opterećenje za građane i privredu, koji su do sada bili u obavezi da pribavljaju dokumenta u papirnom obliku, navodi se u saopštenju Vlade Srbije. 
 
Dodaje se da će se stvoriti pravni osnov i trajni okvir za efikasan, pouzdan i siguran sistem funkcionisanja javne uprave, smanjiti troškovi administraciji i povećati bezbednost ličnih podataka.
  • 20.12.2018 16:59
    Opet isto. Nema toga sto srbin nece obesmisliti. Cekati u redu ili cekati Centralni registar da se otvori? Uvek sam govorio, kada ste vec tolike face i strucnjaci IT-ijevci sto ne sredite CR

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".