Udruženje javnih tužilaca i ministarstvo pravde osudilo napad na zamenika javnog tužioca u Smederevu

Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije saopštilo je danas da osuđuje napad na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića.
Udruženje javnih tužilaca i ministarstvo pravde osudilo napad na zamenika javnog tužioca u Smederevu
Foto: Pixabay
Udruženje javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije saopštilo je danas da osuđuje napad na kolegu zamenika Višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandra Kuzmanovića.
 
Bezbednost kolega, koji štite poštovanje prava građana u sudskim i svim ostalim postupcima je preduslov za bezbednost društva u celini i vladavinu prava, navedeno je u saopštenju.
 
"Napadi na ljude koji se suprotstavljaju kriminalu u državi nosi sa sobom izuzetno ozbiljnu poruku za sve njene građane. Podsećamo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija učestali i izražavamo bojazan da su ovi napadi rezultat neprimerenog javnog diskursa o ulozu sudija, tužilaca i advokata u demoktratskom društvu. Stoga pozivamo sve medije i javne ličnosti da u svojim saopštenjima i izjavama poštuju pravosudne profesije", navedeno je u saopštenju.
 
Ministarstvo pravde: Napad na državu i vladavinu prava
 
Ministarstvo pravde osudilo je napad na Kuzmanovića i upozorilo da su napadi na nosioce pravosudnih funkcija napadi na državu i vladavinu prava.
 
Ministarstvo je pozvalo nadležne da što hitnije ispitaju sve okolnosti napada i da sprovedu efikasan postupak protiv napadača. "Javni tužioci, koji svakodnevno u ime države gone počnioce krivičnih dela u borbi za pravo i pravdu, predstavljaju zaštitnike građana i pravnog poretka od svih oblika kriminaliteta. Stoga, bilo kakva vrsta napada ili pritiska na njih mora biti osuđena i sankcionisana u skladu sa zakonom", piše u saopštenju.
 
Zamenik višeg javnog tužioca u Smederevu Aleksandar Kuzmanović sinoć je pretučen, a napadač je uhapšen. Tužilac je napadnut u restoranu u Smederevskoj Palanci, gde je bio sa sinom, kada je nepoznati muškarac najpre počeo da ga vređa, a potom je prišao stolu i dva puta udario Kuzmanovića, koji je pao sa stolice, pišu "Novosti".
  • /

    25.02.2019 02:24
    /
    Onako iz čista mira ga prebio? Ne biva da je iz razonode, mora da je negde kiksno. Obožavam esnafsku solidarnost, kako se to čuva bože moj kad zna šta može da ga snađe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.