Stefanović: Predsednik može da abolira izmanipulisane, deca su zloupotrebljena

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da bi mogao da razume da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nađe razlog da neko ne odgovara jer je učestvovao u upadu u Radio televiziju Srbije (RTS) zato što smatra da su neki "izmanipulisani i gurnuti u nešto nisu ni sami očekivali".
"To je zloupotreba dece, neko ih nahuška da upadnu u RTS", rekao je Stefanović za TV Pink, dodajući da vođe opozicije, koji su na protestima, "guraju mlade u sukobe da bi sačuvali svoje fotelje".
 
On je rekao da smatra da svako ko je počinio prekršaj i krivično delo treba da odgovara.
 
Kako je naglasio, ne mogu se abolirati oni "koji su napadali policajce, bilo sa nožem ili testerom" i da država mora da pokaže "čvrt stav".
 
"Danas su upali u RTS, sutra će, kad bi došli na vlast, upadali u kuće ako im se ne svidi šta je neko rekao", izjavio je Stefanović.
 
On je rekao da je policija bila "veoma trpeljiva" i reagovala samo kako bi sačuvala živote i imovinu.
 
Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić zatražio je od nadležnih organa da aboliraju i oslobode sve učesnike protesta koji su prekršajno kažnjeni zbog nasilnog upada u RTS i tokom protesta ispred Predsedništva. Vučić je tražio pomilovanje za sve uhapšene, osim za one koji su nosili testeru i napadali policiju.
 
Prethodno je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pozvao nadležne i predsednika Vučića da oslobode uhapšene ljude zbog nereda na protestima i najavili da će u suprotnom organizovati mirne proteste i dežurstva ispred Predsedništva.
 
MUP je saopštilo je da je policija tokom vikenda privela 18 osoba u vezi sa protestima i upadom u zgradu RTS, od kojih devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, a osam zbog učinjenih krivičnih dela. Među njima je jedan učenik Filološke gimnazije u Beogradu, zbog čega su njegovi drugari organizovali protest "Pravda za Pavla".
  • N

    19.03.2019 14:34
    @Ostoja
    Naravno da se ukakio. Jednostavno ne zna da se ponasa u ovoj situaaciji. Kao i siledzija, cim mu pokazes malo zube, potpuno se pogubi. I sad, diktatorski, pokusava da jos vise steze, hapsi, pljuje i narod i opoziciju (jos jace), vredja, patetise, itd. Ne kapira da to samo ubrzava kraj. Nadam se da ce taj kraj biti sto pre, a ne kao sa Milosevicem, sto smo cekali 4 godine od pocetka prvih ozbiljnijih protesta, pa su morali i da nas bombarduju da bi ovaj narod ukapirao.
    Ne bi me cudilo da zapocne neko ozbiljnije koskanje sa Kosovom, samo da skrene temu sa protesta.
    Plasim se samo da ne izvede sendvicare na ulicu. Nadam se da ce taj napacen narod shvatiti da ih vuce za nos. Evo, njegov novosadski vazal je vec najavio da, ako treba, i narod ce da brani drzavu.
    Od koga da brani? Od istog tog naroda? Sram te bilo Vucevicu!
  • stela

    19.03.2019 14:30
    Jos jedan dokaz da je zakon selektivan.Kada njima treba odmah se hapsi i to je izdajnik naroda.A,kada nama treba onda se ne hapsi nego je to proces i ceka se da se zaboravi.
    Tako oni rade.
    Jos žele da nas zastraše,a trebamo im da bi im plaćali i vazdušarinu.Zato podrzavam proteste.Da li ce biti mirni ili ne vise je svejedno,mi ih necemo fizicki napadati.Oni ne znaju sta ih je snaslo i u čudu su,jedino im je ostalo da prete i zastrasuju.Vučić će otići svakako.Čim zavrsi sa Kosovom,onda ne treba stranim plaćenicima,a možda i pre toga mi,narod uspemo da ga sklonimo sa vlasti.On to zna,samo nije očekivao da se narod buni,zato je i pokupovao silne televizije jer misli da ce ga svi gledati i slušati.Mnogo smo trpeli,pa se osilio,ali i prevario.
    Najlakse bi za njega bilo da podnese ostavku i tako je skinuo i ovaj narod sa grbace,a i strane placenike(tako mi je lakse da ih zovem,jer ih oni tako zovu,pa ce me razumeti.A,vi znate da ja uopste ne mislim tako za inostranstvo).
    Zato mu i gledaju kroz prste jer je sve dogovoreno sto se tiče Kosova,jedino sto jos čeka je da aminuju jos neke zemlje koje imaju isti problem(kao mi sa Kosovom).
    A,usput je uvideo kako moze da se odrzi na vlasti,tako da je pljačka države ogromna.I svi oko njega znaju to i saučesnici su.
    Samo mi nije jasno što smo ovoliko trpeli?
  • Mare

    19.03.2019 13:29
    pametnom dosta
    nebojsa iz beograda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.