Državljanin Srbije ubijen u sačekuši u Johanesburgu

Državljanin Srbije Jugoslav S. (51) ubijen je u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici.
Državljanin Srbije ubijen u sačekuši u Johanesburgu
Foto: Pixabay
Ubistvo se dogodilo u subotu usred bela dana u Rudeportu, delu Johanesburga. 
 
Portparol lokalne policije je rekao da je 51-godišnji muškarac stajao pored motora kada se iza njega parkirao crni automobil iz kojeg su izletela dvojica naoružanih muškaraca. Navodi se da su napadači bili obučeni u crno, s fantomkama i naočarima za sunce, a nosili su i rukavice. Svedok napada je rekao da je čuo rafalne pucnje. 
 
"Rekao bih da je ispaljeno najmanje četiri do šest metaka i onda sam video muškarca kako pada. Jedan od njih (napadača) vratio se u vozilo, a drugi je izašao i ispalio još četiri metka", naveo je očevidac za "Njuz24". 
 
Hitna pomoć je stigla u roku od 10 minuta. 
 
Portparol policije je rekao da zasad niko nije uhapšen i da motiv napada nije poznat. 
 
Jedno od poslednjih ubistava u Johanesburgu bila je likvidacija Đorđa Mihaljevića. On je rođenu Herceg Novom u Crnoj gori, ali je imao i srpski pasoš. Spekuliše se da je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici.  U aprilu 2018. likvidiran je Milan Đuričić Miki, saučesnik u ubistvu Željka Ražnatovića Arkana, a u julu iste godine je u Johanesburgu usmrćen Darko Kulić, koji je za vreme rata u Hrvatskoj bio pripadnik Srpske garde pod komandom Đorđa Božovića Giške.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.