Situacija u poplavljenim mestima bolja, voda se polako povlači, do sada evakuisano 159 osoba

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da se voda u mestima u kojima je došlo do plavljenja domaćinstava usled obilnih padavina koje su prouzrokovale izlivanje bujičnih potoka i manjih reka, polako i postepeno povlači.
"Situacija se u svim ovim mestima smiruje, voda se polako i postepeno povlači, a sada sledi posao crpljenja vode i stvaranja uslova da se ljudi vrate kućama, što je na lokalnim samoupravama i pripadnicima Sektora za vanredne situacije", rekao je Marić, a saopštio MUP.
 
Marić je dodao da je do sada evakuisano 159 osoba, uglavnom iz preventivnih razloga. Naglasio je da povređenih i stradalih nije bilo.
 
"U toku noći došlo je do velike količine padavina, u nekim mestima od 80 do 100 litara kiše po kvadratnom metru. Zato je na teritoriji centralne i zapadne Srbije, u devet opština i gradova, proglašena vanredna situacija", rekao je Marić.
 
Načelnik Sektora za vanredne situacije je objasnio da se nije radilo o ciklonu, već o velikoj količini padavina koje su izazvale izlivanje malih rečica i potoka, što je prouzrokovalo odrone i plavljenja dvorišta i podruma kuća.
 
"Sve ekipe Sektora za vanredne situacije su od ranog jutra na terenu. Angažovano je sedam specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, a u pogođenim mestima i sve raspoložive snage Sektora za vanredne situacije", rekao je Marić.
 
On je istakao da se, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do petka očekuju nove količine padavina u ugroženim mestima, zbog čega će pripadnici Sektora za vanredne situacije ostati u pripravnosti.
 
Vanredna situacija proglašena je na teritoriji grada Kraljeva i opština Knić, Arilje, Lučani, zatim u Vrnjačkoj Banji, Tutinu, Trsteniku, Novom Pazaru i Sremskoj Mitrovici, a više o tome čitajte OVDE.  
 
Sirča kod Kraljeva. pic.twitter.com/eS1fv9LJ6e
  • Slanina

    04.06.2019 06:59
    Ej, Francuzi!
    Moze li nazad ono milionce za Notr Dam? Ne, ne treba za sanaciju poplava, sad ce miting opet neki. Ovi nasi kad pojedu sendvic, zaborave da su ga pojeli u vodi do pojasa.
  • Novosađanka

    03.06.2019 22:00
    Ne vidim problem, dajte još neki miting, možda vam Presvetli pretvori vodu u vino, pa da još i profitirate. Narode glupi.
  • Izzy

    03.06.2019 19:11
    Ha ha
    Hocete na miting sns? Podrzavate gondole Bg na vodi..tapsete kad Vucic spomene migove ..e sad se zalite Vucicu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.