U četvrtak još jedan pokušaj prinudnog iseljenja penzionisanog pukovnika Lalovića

Ministarstvo odbrane će, uz pomoć izvršitelja i policije, u četvrtak, 6. juna četvrti put pokušati da iseli porodicu Gojka Lalovića iz njihovog doma u Vespučijevoj 24 na Bežanijskoj kosi, saopštila je organizacija Združena akcija "Krov nad glavom".
"Podsećamo javnost da je pukovnik Lalović 2005. godine nezakonito penzionisan, i da Ministarstvo odbrane već 14 godina odbija da izvrši sudske presude kojima je Lalović vraćen na posao. Zato što su ga nezakonito oterali u penziju, pukovnik Lalović nije mogao da podigne kredit i da otplaćuje učešće za stan koji je dobio od vojske, zbog čega ga sada Ministarstvo odbrane uz pomoć izvršitelja i policije izbacuje na ulicu", navodi se u saopštenju.
 
U saopštenju ovog udruženja navodi se da je "jedina stvar za koju javni izvršitelji nisu nadležni je izvršenje sudskih presuda kojima se radnici vraćaju na posao. Izvršiteljska mašinerija je stvorena da efikasno izvršava samo volju vlasti i kapitala, dok je zaštita radnika ostavljena institucijama koje su moćnici odbacili kao neefikasne". 
 
Oni navode da je porodica Lalović jedna od brojnih koje trpe ovu nepravdu i kojima samo solidarnost može pomoći. Zato pozivaju sve građane da se u četvrtak u 9 časova, ponovo okupe u Vespučijevoj 24 na Bežanijskoj kosi.
 
Prethodni pokušaj iseljenja Lalovića sprečen je u februaru ove godine kada se grupa aktivista Združene akcije "Krov nad glavom" okupila ispred ulaza i onemogućila izvršitelju da uđe u prostorije i obavi iseljenje.
 
Tada se oglasilo i Ministarstvo odbrane, koje je saopštilo da "penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi dva stana u Beogradu koji su vlasništvo Ministarstva odbrane, garsonjeru u Pohorskoj ulici i troiposoban stan u Vespučijevoj ulici".
 
"Svi postupci koje je imenovani vodio su pravnosnažno okončani, i on je u obavezi da navedene stanove vrati Ministarstvu odbrane, što uporno odbija i dalje ih bespravno koristi. Bespravnim korišćenjem oba stana Ministarstvu odbrane je učinjena šteta, zbog čega su nadležne službe protiv imenovanog pokrenule postupak za nadoknadu štete", istaknuto je u saopštenju ministarstva i navedeno da je Lalović garsonjeru u Pohorskoj ulici u Beogradu dobio na privremeno korišćenje 2000. godine, u vreme kada je bio na dužnosti zamenika predsednika Više stambene komisije.
  • Obican redov

    05.06.2019 07:46
    A tetka iz Kanade
    Bilo bi pravno i moralno mnogo ispravnije i za drustvo korisnije kada bi se pokrenulo pitanje iselenja Vulina iz stana koji mu je "kupila tetka iz Kanade"
  • Kole

    04.06.2019 18:42
    Da
    Sve isto kao za vreme Aleksandra Karadjordjevica isto potpuno se odnosio prema svojoj vojsci posle rata a sad pricaju bajke o tom vremenu i drzavi koja je bila naj zaostalija u Evropi,a tajkuni i profiteri najbogatiji rekao si zivu istinu !
  • lol

    04.06.2019 16:36
    Mislim da bi organizacija "krov nad glavom" trebala da pre stupanja u akciju malo razmisli ko je zapravo ugrozen i kome je nanesena steta zbog raznih malverzacija a ko koristi organizaciju i medije samo radi licne koristi. Covek je ni manje ni vise otudjio dva stana, stanive nije kupi, otkupio, nasledio i niko ga nije prevario vec koliko razumem on je iskoristio svoj polozaj u komisiji i na taj nacin prisvojio stanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija