Mihajlović: Kritike na račun poskupljenja putarine su demagogija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, rekla je da su kritike Stranke slobode i pravde i Pokreta Dveri u vezi sa cenama putarina primer demagogije opozicionih političara koji gledaju samo svoje interese i rejting.
Mihajlović: Kritike na račun poskupljenja putarine su demagogija
Foto: 021.rs
"Za razliku od vremena kad su na vlasti bili Dragan Đilas i njegovi partneri iz Saveza za Srbiju, Srbija danas ima ceo Koridor 10 od severa do juga. Uskoro ćemo imati više od 100 kilometara na Koridoru 11 i krećemo u izgradnju novih autoputeva", navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.
 
Ona je naglasila da je "novac od putarina namenjen održavanju novih autoputeva", ali da "građani nisu zaboravili kako su u vreme njihove vlasti šabačka preduzeća gradila i održavala puteve i gde je završavao novac namenjen putevima".
 
Mihajlović ističe da "kao odgovorna Vlada moramo da razmišljamo o tome kako da nove autoputeve, koji su najveći kapital ove države, sačuvamo da traju decenijama".
 
"Verujem da je političarima koji gledaju samo svoj lični interes i rejting nezamislivo da neko donosi odluke ceneći šta je dugoročno u najboljem interesu građana i gledajući stvari mnogo godina unapred", navela je Mihajlović.  
  • /

    07.06.2019 10:09
    /
    naš čovek uvek nekako iznađe način da ne plati evropsku putarinu, makar morao na vrh Alpa da se popne sve vozeći tamošnjim kozjim stazama, preuzimajući rizik da ne siđe odande, pa će se tako vladati i na ovdašnjim svemrkelinim, sveveljinim i svezorkinim koridorima. Dakle, tek ima da se procenjuje državni graditeljski fijasko pokrenut 2001., od samo ? biliončića evra, ? raseljenih lica, tesnih tunela koji prokišnjavaju i brda koja se obrušavaju na puteve i raznih zgusnutih građevinskih konstrukcija, izlobiran od strane baltičkih zemalja u Helsinkiju nedavne 1997., a sve po meri međunarodnih finansijskih institucija i po džepu naivnih i u Evropu verujućih ovde.
  • Dr Miggyy

    07.06.2019 07:23
    MOŽE, KADA SE HOĆE?
    Većeg demagoga od ministarke Mihajlović ne postoji u vrhu politike. Sada se zdušno zalaže za poskupljenje putarine, a da li se seća šta je sve pričala prošle godine, kada je Drobnjak predložio povećanje putarine. Zbog toga je tada na njemu bačeno puno "drva i kamenje", pa se odustalo o promeni cene. Zašto on, kada je ona važnija?
  • Djura

    07.06.2019 01:36
    Reci ti nama inzenjer Zorka, kako se racuna staticki neodredjena greda? Ne brini ne pitam za dolare to nije tvoja struka, vec nesto strucno da mi odgovoris? Objasni ti nama inzenjer Zorka?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".