Uvećani telefonski računi jer iz neznanja aktiviraju različite usluge

Korisnici mobilnih telefona u Srbiji u poslednjih nekoliko meseci RATEL-u se najviše žale na takozvane VAS usluge, koje im uvećavaju mesečne račune.
Uvećani telefonski računi jer iz neznanja aktiviraju različite usluge
Foto: Pixabay
U RATEL-a kažu da korisnici često iz neznanja aktiviraju te usluge, koja se naplaćuje po ceni većoj od standardnih SMS poruka.
 
One mogu da obuhvataju glasanje SMS-om, doniranje sredstava, učestvovanje u nagradnim igrama, obaveštenje banaka, preuzimanje igrica, aplikacija, pozadina, melodija, animacija...
 
"To su usluge sa dodatom vrednošću kada korisnik, recimo, hoće da zna svoj horoskop ili koristi neku uslugu koja nije standardizovana. Uobičajena procedura je da se on prijavi na taj servis, da pošalje poruku, da dobije određene informacije i to se naplaćuje po posebnim tarifama", kaže za Tanjug direktor RATEL-a Vladica Tintor.
 
Upozorio je korisnike da prilikom korišćenja tih usluga, posebno sadržaja na internetu, ne klikću na banere koji se pojavljuju i da pažljivo pročitaju uslove, naročito one koje se odnose na sadržaj servisa koji se nudi, cenu i proceduru odjave, odnosno otkazivanja usluge.
  • RSrbija

    09.06.2019 12:51
    Smrdojvodina
    Sve što treba znati je ne slati poruke na kratke brojeve ako niste prethodno proverili šta je to.
  • Kradja

    08.06.2019 22:53
    Budalaština
    Koja priča za malu decu
    Ja imam Tmobile i desi se da centrala pogreši jednom ali ne sto puta
  • ozlojedjen

    08.06.2019 22:25
    A to sto Orion NAPLACUJE aktivaciju novog ugovora bez znanja korisnika ?
    Kakva je to ekipa , uzas .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija