Za sada tri kandidata za poverenika

Sve poslaničke grupe koje žele da predlože kandidate za izbor poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti mogu to da učine do ponedeljka, 24. juna.
Za sada tri kandidata za poverenika
Foto: Pixabay

Predsednik nadležnog Odbora za kulturu i informisanje Mirko Krlić za "Politiku" kaže da je kandidature predalo pet poslaničkih grupa.

Poverenik će biti biran između tri kandidata, pošto su naprednjaci kandidovali Milana Marinovića, klub PS-NSS-USS Bojana Milosavljevića, a tri kluba su kandidovala Nevenu Ružić.

Rodoljubu Šabiću je drugi mandat istekao 22. decembra prošle godine, a ime novog poverenika znaće se u julu.

Marinović je vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu. Za sudiju za prekršaje izabran je 1998, za predsednika Prekršajnog suda u Beogradu izabran je 2014, a petogodišnji mandat istekao mu je u maju, pa je postavljen za vršioca te dužnosti.

Milosavljević je advokata iz Velikog Gradišta.

Nevena Ružić je 2002. diplomirala na Pravnom fakultetu. Radi u službi poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti od maja 2009. godine, rukovodilac je Sektora za harmonizaciju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija