Radnici fabrike u Čačku 17. put sprečili izvršitelje da preuzmu pogon

Sudski izvršitelji pokušali su uz asistenciju policije 17. put da prinudno preuzmu pogon "Kuglična vretena" Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku, što su radnici sprečili.
Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić rekao je da je policija pokušala da uvede izvršitelje u posed zamenom brave i vrata, što radnici nisu dozvolili. Sudski izvršitelji već godinu dana pokušavaju da naplate dug FRA od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara. 
 
Privredni sud u Čačku kaznio je prvom novčanom kaznom od po 10.000 dinara, a drugom od po 20.000 dinara 53 radnika FRA, zato što nisu dozvolili sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona FRA za proizvodnju kugličnih vretena. Predstavnici sindikata saopštili su da je policija i danas legitimisala radnike i da oni očekuju nove kazne suda.
 
Pogon "Kuglična vretena" Fabrike reznog alata od značaja je za odbrambenu industriju, o čemu postoji rešenje Ministarstva odbrane iz 2015. godine. FRA, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine. U fabrici je zaposleno oko 500 radnika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.