Srpski radnici ubuduće preko Biroa za zapošljavanje do posla u Sloveniji

Operativni protokol o sprovođenju Sporazuma o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, kojim će se olakšati zaposlenje srpskih državljana u Sloveniji, potpisan je danas.
Srpski radnici ubuduće preko Biroa za zapošljavanje do posla u Sloveniji
Foto: Pixabay
Sporazum će stupiti na snagu 1. septembra ove godine i sva posredovanja prilikom zapošljavanja naših radnika u Sloveniji obavljaće se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ), saopštilo je Ministarstvo za rad.
 
Ministar za rad Zoran Đorđević je naveo da je jedan od prioriteta Vlade Srbije zadržavanje mladih i unapređenje njihovih uslova za rad i boljeg materijalnog položaja, ali da je njena obaveza i da onim građanima koji ipak žele da rade u drugim zemljama obezbedi potpunu sigurnost i ostvarivanje svih prava koja imaju i državljani zemalja u koje odlaze.
 
Direktor NSZ Zoran Martinović rekao je da će ovim sporazumom biti definisana prava i obaveze i poslodavaca i nezaposlenih lica i da će se time obezbediti efikasnija zaštita njihovih prava u drugoj državi, odnosno da će imati jednak tretman sa državljanima Slovenije kada su u pitanju rad i zapošljavanje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija