SNS ima podršku 53 odsto, trećina građana ne bi glasala

Ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, Srpska napredna stranka bi osvojila 53 odsto glasova. Cenzus bi prešli i Savez za Srbiju sa 11,1 odsto, Socijalistička partija Srbije sa 9,9 odsto, Srpska radikalna stranka sa 5,3 odsto i Pokret slobodnih građana za koga bi glasalo 5,2 odsto birača, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus.
SNS ima podršku 53 odsto, trećina građana ne bi glasala
Foto: 021.rs
Istraživanje je pokazalo i da bi 47 odsto građana izašlo na izbore ukoliko bi oni bili održani u nedelju, 34 odsto građana ne bi glasalo, dok 19 odsto anketiranih nema stav, pokazuje istraživanje "Faktor plusa" objavljeno u današnjem Blicu.
 
Prema rečima Vladimira Pejića iz agencije "Faktor plus", promene u odnosu na prethodne ankete su minimalne.
 
"SNS varira za nekoliko procenata u poslednja tri istraživanja, ali je uvek iznad 50 odsto. Savez za Srbiju je blago porastao ali to nije ozbiljan indikator da bismo mogli da govorimo o trendu", naveo je Pejić.
 
Dodao je da su u istraživanju zasebno obrađeni SPAS Aleksandra Šapića i Demokratska stranka Srbije, koji po njegovim rečima, mogu da računaju na podršku od tri do 3,5 odsto birača.
  • Лиманац

    09.07.2019 10:49
    Искрено
    Да се не лажемо, јасно је сваком, да би већина, од те трећине што не излази на изборе, такође гласала за ове напредњаке.
  • Aleksandar

    06.07.2019 23:17
    Istina
    Gradjani znaju najbolje zato i veruju SNS.
  • MilijanaLakić

    06.07.2019 21:52
    SNS do pobede
    Izaćiće glasači na izbore na veliku žalost opozicije, stranka SNS ubedljivo najjača i još će da raste rejting a svi ostali su ništa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija