Trideset prva protestna šetnja "Jedan od pet miliona" u Beogradu

Protest Jedan od pet miliona, trideset prvi po redu u Beogradu, počeo je, po običaju u centru grada - kod Terazijske česme, sa kojeg su organizatori podsetili da su građani već sedam meseci na ulici i "ne odustaju od namere da žive u slobodnoj i demokratskoj državi".

"Trgovi su danas parlement, na njima moramo biti da bi ova nelegtimna vlast ispunila zahteve za ispivanjavanje fer izbora", poručeno je danas sa trideset prvog protesta "Jedan od pet miliona"Profesorka Univerziteta u Nišu Tamara Milenković Kerković kazala je da vlastima neće proći ukoliko misle da raspišu izbore kao u Lučanima gde se glasalo "džipovima i pritiskom na građane".

"Ako vlast raspiše nelegitimne izbore pozivam sve žene da uđemo u institucije i kazemo vlastima 'dosta je bilo'" rekla je ona i dodala "ako ne bude fer izbora, neće ih ni biti".

Ona je navela da prisustvujemo "skakavcima koji dolaze sa plagiranim radovima i kupljenim diplomama" zbog kojih "deca beze iz Srbije" i poručila "ne damo im decu, neka oni idu".

Prema njenim rečima "slobodarski Niš" danas liči na "prokletu kasabu punu rupa okovanu u ludačku košulju partokratije".

"Oteli su aerodrom, automobili lete u vazduh, gore hoteli", rekla je ona.

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković poručio da se mora nastaviti sa bojkotom parlamenta, prema njegovim recima ko to prekrši "biće saučesnik Marijana Rističevića, Aleksandra Martinovića, Ane Brnabić i Aleksandra Vučića".

"Želimo slobodnu Srbiju, slobodne izbore i slobodne medije", rekao je on.

Odbornika Skupštine Stari Grad Uroš Marković kojeg su "Radio televizija Srbije i Pink cenzurisali tokom davanja izjave na bazenu 'Milan Gale Muškatirović'" rekao je da danas Beograđani "žive kao taoci u 'poseljačenom diznilendu' Gorana Vesića".

"Neću dozvoliti da uzmu bazen 'Milan Gale Muškatirović' jer oni žele da ga daju 'najnaprednijim botovima' i svojim prijateljima", rekao je on.

Nakon uvodnih obraćanja građanji su krenuli u protestnu šetnju do policijske uprave "29. novembra" kako bi "podsetili policiju da tu je da štiti zakon, a ne pojedince iz vlasti".

Na čelu kolone razvijen je transparent na kojem piše "Protiv izborne krađe".

Skup ovoga puta nije počeo kod Terazijske česme kako je običaj, već pedestak metara dalje na raskrsnici gde su se sa kamiona obraćali govornici.

Kako je jedan od organizatora objasnio, to je učinjeno na molbu snimatelja.

  • Nikoletka

    07.07.2019 07:23
    Protest
    Odustali su drugi od vas!Nema vise svrhu ovo subotnje koracanje i vika sa kamiona.
  • Aleksandar

    06.07.2019 23:28
    Apsurd
    Kao ni gradjani od svog izbora,a taj izbor nije Djilas i ekipa.
  • Aleksandra

    06.07.2019 22:57
    Narodu su više preko glave. Kako njima ne dosadi da se više brukaju sa sacicom pristalica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.