Prosute hemikalije u napuštenoj fabrici na Vračaru, jedna osoba prevezena na VMA

Zbog sumnje da su u napuštenoj fabrici prosute hemikalije opasne po život, blokirana je Kajmakčalanska ulica u Beogradu, od Pop Stojanove do Branka Krsmanovića, a na teren su odmah izašli policajci i pripadnici vatrogasno-spasilačke brigade, dok je jedna osoba prevezena u bolnicu, prenosi Blic.
Prosute hemikalije u napuštenoj fabrici na Vračaru, jedna osoba prevezena na VMA
Foto: Pixabay
Deo ulice je ograđen trakom, tako da vozila ne mogu da prođu. Pešacima je dozvoljen prolaz, ali ne i zadržavanje. Stanarima iz oklonih zgrada i kuća je preporučeno da zatvore prozore. Intervenisala je i ekipa Hitne pomoći, dok su, prema nezvaničnim saznanjima, dve osobe privedene, navodi Blic.
 
"Naša ekipa prevezla je jednog pacijenta iz Kajmakčalanske ulice na Vojnomedicinsku akademiju", kažu za "Blic" iz Hitne pomoći.
 
Kako saznaje list, tri muškarca su ušla u napuštenu fabriku za preradu metala i pokušala da ukradu kante u kojima je bio natrijum sulfid. Međutim, jedna od kanti se prosula, nakon čega je došlo do isparenja, zbog kojeg je jedan muškarac prevezen u bolnicu. Iako je reč o nimalo bezazlenim hemikalijama, količina koja se izlila, kako nezvanično saznaje list, ne predstavlja opasnost po život građana.
 
Iz MUP-a za "Blic" kažu da nema razloga za paniku. "Pored policije, na terenu su i tri vatrogasna vozila i deset vatrogasaca-spasilaca. Oni su tu iz predostrožnosti, ali opasnosti po građane nema", potvrđuju iz MUP-a.
 
Na terenu su bili i radnici "Beograd puta", koji su dovezli pesak kako bi sanirali nastalu štetu, jer nije dozvoljeno čišćenje ovih hemikalija na drugi način.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija